Belgen gaan weer meer op vakantie naar Zwitserland

Het toerisme in Zwitserland heeft zich het afgelopen jaar herpakt, met 5,2 procent meer overnachtingen tot 37,5 miljoen in totaal. Het Alpenland had de jongste jaren last van de dure Zwitserse frank, maar ligt nu weer beter in de markt. Opmerkelijk: de sterkste groei is voor de Belgen (+9,1 procent).

Alle maanden van 2017 was er een groei, met uitzondering van de maand februari. De buitenlandse toeristen waren goed voor 20,4 miljoen overnachtingen, 6,1 procent meer dan in 2016.

Het grootste aandeel is voor de Duitsers, waar voor het eerst sinds 2008 een groei werd opgetekend (+1,1 procent). De Belgen (+9,1 procent) en Spanjaarden (+8,7 procent) tekenden voor de grootste stijging, terwijl het aantal Franse toeristen stabiliseerde.

De Britten, die geconfronteerd werden met een waardedaling van het Britse pond sterling, reisden dan weer minder naar Zwitserland af. Hun aantal overnachtingen daalde met 1,1 procent tegenover 2016.

Het Zwitserse bureau voor toerisme is tevreden met de evolutie, maar merkt op dat de weg nog lang is vooraleer het niveau van voor de financiële crisis bereikt is.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer