© atv

Bouw nieuwe jeugdinfrastructuur Berchem Sport start nog deze zomer: “Belangrijk voor de toekomst van de club”

Berchem -

Nog deze zomer moeten de werken aan de nieuwe infrastructuur voor de jeugdwerking van voetbalclub Berchem Sport van start gaan. Er wordt een nieuwe cafetaria gebouwd, alsook kleedkamers die zowel door de jonge spelertjes als door de eerste ploeg gebruikt zullen worden.

De huidige jeugdkantine en -kleedkamers zijn dringend aan vernieuwing toe. Daarom wil de stad Antwerpen, eigenaar van de stadiongronden van de traditieclub, nog deze zomer starten met de werken. Als alles volgens plan verloopt, zijn de werkzaamheden klaar tegen het einde van 2025. Eerst worden de verouderde gebouwen afgebroken, nadien verrijst er een nieuwe structuur.

LEES OOK. Supporters Berchem Sport geven historische toegangspoort oude grandeur terug: “Op eigen kracht, uit clubliefde en Antwerpse trots”

“Daar zullen naast kleedkamers en een cafetaria, ook sanitair, een kinéruimte en een alternatief voor de Senaat - waar het diner voor de wedstrijd van de eerste ploeg wordt georganiseerd – in ondergebracht worden”, aldus Antwerps sportschepen Peter Wouters (N-VA). “De jeugd kan tijdens de werken gewoon op de site blijven trainen en spelen. De kleedkamers onder de hoofdtribune, die om veiligheidsredenen gesloten is, blijven ook beschikbaar tot de werken afgerond zijn en ze naar het nieuwe gebouw kunnen verhuizen. Zo blijft de werking van de club gegarandeerd tijdens deze ingrijpende verbouwingen.”

“Deze nieuwe infrastructuur is belangrijk voor de toekomst van Berchem Sport”, gaat de schepen verder. “Zowel de jeugdwerking als de eerste ploeg zal hier de vruchten van kunnen plukken. We hopen de eerste steen zo snel als mogelijk te leggen. Als alles meezit, gebeurt dat deze zomer nog.”

Deze staanplaatsen zijn ondertussen allemaal verdwenen.© Walter Saenen

Het Ludo Coeckstadion onderging de voorbije jaren al een sterke metamorfose. De oude staanplaatsen werden vervangen door een nieuwe tribune en voor de gesloten zittribune werden twee kleinere tribunes bijgezet.

“De historische hoofdtribune blijft voorlopig staan”, bevestigt Wouters. “Al behoort een renovatie niet langer tot de mogelijkheden: het bouwwerk is op. Zodra de nieuwe infrastructuur voor de jeugd er staat, kunnen we bekijken wat er met de hoofdtribune dient te gebeuren. Ze is in ieder geval niet meer te redden, zeker gezien de huidige maatstaven.”

De Chalet, waar de supporters voor de wedstrijden van de eerste ploeg samenhokken en hun pinten drinken, blijft gewoon staan. “Daar hoeft de Berchemse aanhang zich dus geen zorgen om te maken”, glimlacht Wouters. (jaba)

De Chalet, waar de supporters voor de wedstrijd samenkomen, blijft gewoon staan. “Zij kunnen op hun twee oren slapen.”© GOYVAERTS/GMAX AGENCY

MEER OVER Berchem Sport

Aangeboden door onze partners

MEER OVER VOETBAL