Direct naar artikelinhoud
Wachtebeke

Jeugdtrainer voetbalploeg krijgt 30 maanden cel met uitstel voor cannabisplantage

Jeugdtrainer voetbalploeg krijgt 30 maanden cel met uitstel voor cannabisplantage
Beeld afp

Een jeugdtrainer bij een voetbalploeg in het Oost-Vlaamse Wachtebeke is veroordeeld tot 30 maanden cel met uitstel omdat hij een professionele cannabisplantage liet installeren op zijn zolder. Dat heeft de Gentse correctionele rechtbank beslist. De man moet ook 28.000 euro schadevergoeding betalen voor het aftappen van elektriciteit.

De cannabisplantage werd vorig jaar ontdekt bij een inval bij de man in Zaffelare. De beklaagde zou die tussen januari en augustus 2016 gerund hebben en er werd meer dan 6 kilogram cannabis aangetroffen. Volgens de man had een Nederlandse bende de plantage geïnstalleerd en was zijn rol beperkt.

De rechtbank oordeelde dat alle tenlasteleggingen bewezen waren. De man werd veroordeeld tot 30 maanden cel met uitstel en een geldboete van 6.000 euro, waarvan de helft met uitstel. Hij moet ook 28.000 euro schadevergoeding betalen aan distributienetbeheerder Imewo voor het aftappen van elektriciteit.

Het bestuur van de voetbalclub had de jeugdtrainer geschorst in afwachting van het vonnis en de samenwerking zou definitief stopgezet worden bij een veroordeling.