© Patricia Willems

© Patricia Willems

thumbnail: null
thumbnail: null

Week van het Bos: ravot je rot!

Het thema van de Week van het Bos 2018 is: ‘ravotten’. Rennen, springen, vliegen, duiken, vallen, opstaan en weer doorgaan. Buiten spelen en op avontuur gaan in de natuur maakt ons gezonder én creatiever. We moeten onze natuur koesteren en respecteren, de kwaliteit verbeteren… en er zuinig op zijn. Allemaal samen! Want ravotten in de natuur, dat doet deugd.

Patricia Willems

Aan het Domherenhuis van natuurvereniging Limburgs Landschap vzw in Heusden-Zolder gonst het de komende weken van de bosbezoekers. Meer dan 700 leerlingen uit de gemeente gaan er de kleuren van ‘Het Regenboogpad’ verkennen, een schatkist zoeken tijdens een ‘kabouterwandeling’, bomen onderzoeken aan de hand van ‘De Bomenkist’ of het verschil leren kennen tussen bijen en wespen door ‘Op bezoek bij Bea en Wes’ te gaan. “Dit hebben we vooral te danken aan de gemeente Heusden-Zolder, die hier - voor het zesde jaar op rij - financieel tussenkomt”, vertelt Patricia Willems, educatief medewerker van Limburgs Landschap vzw. "We maken er een goede traditie van om zoveel mogelijk leerlingen het bos in te krijgen. Dankzij onze natuurgidsen krijgen wij de vele aanvragen naar aanleiding van ‘De Week van het Bos’ verwerkt. Niet zo evident dit jaar, want we zitten momenteel zelf in de verbouwingen. Daarom hebben we zelfs een pop-up klas geïnstalleerd om eventueel te kunnen schuilen bij slecht weer”.

Zelf zin gekregen om het bos in te trekken?Je vindt meer info over natuurgebieden, activiteiten of wandelroutes op www.limburgs-landschap.be of www.weekvanhetbos.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer