Netflix achterna: Johan pakt uit met eigen filmplatform ThrillFix. “We hebben al duizenden films ter beschikking”

© loh

Duizenden films bekijken die je anders niet ziet. Dat is het doel van ThrillFlix, het filmplatform dat Johan Vandewoestijne, Luc De Buck en Anton Zwijsen oprichten. Het trio toont er onafhankelijke films, als eigen producties.

Kris Vanhee

Vorig jaar zijn Kortrijkzaan Johan Vandewoestijne (artiestennaam James Desert), Luc De Buck (Engeland) en Anton Zwijsen (Nederland) beginnen nadenken hoe films gemakkelijker en sneller inkomsten opbrengen. Het distributielandschap verandert immers vlug. “In eerste instantie stappen we af van het idee dat films een bioscooploopbaan moeten krijgen. Onafhankelijke films, de zogenaamde Indies, krijgen zo goed als geen kans meer in het gewone bioscoopcircuit. Dat wordt gedomineerd door beursgenoteerde groepen. Kleine onafhankelijke films hebben ook het budget niet om miljoenen aan publiciteit uit te geven voor een succesvolle bioscooprelease. Daarbij komt dat de DVD-markt in elkaar stort is en dat Samsung deze week verkondigde dat ze tegen 2020 geen Blu-Ray spelers meer produceren.”

De drie brainstormden en kwamen met een eigen Video On Demand. Vandewoestijne is met zijn intussen 38 jaar ervaring op de Amerikaanse filmmarkt naar eigen zeggen goed geplaatst om gemakkelijk aan zowel nieuwe als oude films te geraken. “Zo is er op dit moment een akkoord met SGL entertainment, Zeno Pictures, Film en Media, zijn er onderhandelingen met Troma Inc bezig en is er recent een samenwerking met Film Chest ontstaan. Dit laatstgenoemde bedrijf heeft een hangar van 15.000 vierkante meter vol films van 1940 tot 1980”, zegt Vandewoestijne. “Zeer veel klassiekers dus met onder andere de fameuze B-films uit de jaren ‘50 en ‘60 die in de Amerikaanse bioscopen werden geprogrammeerd. Om maar te zeggen dat alle commerciële genres zoals comedy, western, politiefilm, thriller, horror en science fiction aan bod komen, zowel oud als nieuw. Dit maakt dat we momenteel beschikken over duizenden films, in originele versies.”

Duizenden films

De kijker zal alles vinden op www.ThrillFlix.com. De regio’s waar het platform beschikbaar is zijn de Benelux, Franstalige en Duitstalige Europese gebieden, Scandinavië en het ganse Afrikaanse continent. Er komt ook maandelijks een online show waar alle nieuwe films worden voorgesteld. Die kan je gratis bekijken op ThrillFlix.com en op YouTube.

Vrijdagavond stelde Desert zijn nieuwe film Detention voor in Kortrijk. Ook die komt later op ThrillFlix. Een maandabonnement zal 6,99 euro kosten. Je mag een week gratis testen.