Kenniscentrum wil dat mannen meer betrokken zijn bij anticonceptie: “Ze hebben vooral de lusten van seks”

© iub/ss

Ter gelegenheid van Wereld Anticonceptie Dag komt Rutgers, het Nederlandse kenniscentrum voor seksualiteit, met een campagne die mannen aanspoort zich meer te betrekken bij anticonceptie. De stichting benadrukt dat het voorkomen van een zwangerschap een gedeelde verantwoordelijkheid is.

rrln

“Er zijn vooral anticonceptiemiddelen die door vrouwen moeten worden gebruikt. Vrouwen dragen dus vooral de lasten van anticonceptie”, stelt Rutgers, volgens Nu.nl. “Zij moeten naar een arts, op gezette tijden aan anticonceptie denken, en hebben mogelijk last van bijwerkingen.”

LEES OOK: Vrouwen willen de pil niet meer, maar hoe zit het met het alternatief? De voor- en nadelen van het spiraaltje (N+)

Enkel de lusten

De mannen hebben het wat dat betreft een stuk makkelijker, klinkt het. “Mannen hebben vooral de lusten van seks, terwijl het voorkomen van onbedoelde zwangerschap natuurlijk net zo goed de verantwoordelijkheid is van mannen.”

Zo kunnen mannen helpen bij de keuze voor een anticonceptiemethode, delen in de kosten en de vrouw bijstaan als ze bijwerkingen ervaart.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen