Incident Londens metrostation: twee mannen melden zich bij politie

© AFP

De Britse spoorwegpolitie verspreidde bewakingsbeelden van de twee mannen© EPA-EFE

thumbnail: null
thumbnail: De Britse spoorwegpolitie verspreidde bewakingsbeelden van de twee mannen

Twee mannen hebben zichzelf zaterdag gemeld bij de politie, een dag nadat paniek uitbrak in metrostation Oxford Circus, in hartje Londen. Dat heeft de Britse spoorwegpolitie meegedeeld.

Wle

De paniek die vrijdag uitbrak in metrostation Oxford Circus werd veroorzaakt door een ruzie tussen twee mannen op het perron. De Britse spoorwegpolitie gaf beelden vrij van de bewakingscamera's om de mannen op te sporen, met de boodschap hen te willen spreken.

'We deden een beroep op informatie na een incident in Oxford Circus gisteren. Sinds die oproep kwamen twee mannen, van 21 en 40, vrijwillig naar het politiestation en werden geïnterviewd', zei de politie op Twitter.

Vrijdag brak chaos en paniek uit rond 16.30 plaatselijke tijd na berichten over geweerschoten. Aanvankelijk werden er bij het incident schoten gemeld, onder meer door popster Olly Murs die zich in een winkel in de buurt bevond, maar dat werd door de politie ontkend.

De politie heeft de oproepen beantwoord als zou het om een terroristisch incident gaan. Maar de Metropolitan Police liet na onderzoek weten dat er geen bewijzen zijn dat er effectief geschoten werd en dat er zwaargewonden vielen. Daarop werd het metroverkeer weer hervat.

Acht mensen werden naar het ziekenhuis gebracht met kleine verwondingen door hun paniekreactie. Een negende persoon liep verwondingen aan het been op, en zeven mensen werden ter plaatse verzorgd.