© RR

Kinderen leren over verdraagzaamheid

In basisschool Campus Hof Van Riemen hebben de kinderen een project rond verdraagzaamheid afgewerkt. Alle juffen van de lagere school en ook de kleuters werkten in de klas rond dit thema. "Er werd vaak gepraat over pesten, verdraagzaamheid en we hebben zelfs dramaspelletjes rond gevoelens aan bod laten komen", zegt persverantwoordelijke Babs Segers.

Bert Provoost

"Ook elke klas werd uitgedaagd om mee te doen aan het sterrenspel, waarmee door samen te werken een ster behaald kon worden. Zo moesten sommige kleuterklassen een puzzel of een collage knutselen. Het eerste leerjaar maakte loopklossen en een fotomuur van alle kinderen van de school. Ook werd er een zithoek, een moestuin, een Vlaamse kermis en een hindernissenparcours op de speelplaats gemaakt. Het derde leerjaar sloot af met een zelfgemaakt lied rond dit thema. Er moest ook gezamenlijk een groots muntjestapijt gemaakt worden. Gedurende twee weken werden er volop centjes verzameld en bijeen gelegd", klinkt het.

Afgelopen vrijdag kwamen alle klassen bijeen op de speelplaats voor het sterrenspel. "De jury bekeek alle verschillende werken en reikte de sterren uit. Iedereen behaalde de ster. Ook het muntjestapijt was een topper", aldus Babs Segers.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER