© EPA-EFE

“Het is aan Club om iets te forceren, wij willen die beker”: Fiorentina is met vertrouwen in Brugge aangekomen

Fort Jan Breydel: daar liggen ze in Firenze niet bepaald wakker van. “We weten dat ze een tifo hebben voorbereid. Ze zullen scherp staan. Maar wij moeten gewoon rustig blijven”, aldus coach Vincenzo Italiano. Fiorentina wil via Brugge naar Athene. Om die helse kater van Praag door te spoelen. “Op het einde van de maand willen we die beker.”

Junior Verbeeke

Vergis u niet: ook in Italië leeft de finale van de Conference League. Voor Fiorentina zou het de tweede keer op rij zijn - vorig seizoen zagen ze West Ham de beker tillen in Praag. En net dààrom is La Viola gebrand op eindwinst in Athene. “We beginnen met een kleine voorsprong”, wist coach Vincenzo Italiano. Hij sprak een 20-tal Italiaanse journalisten toe in Jan Breydel. “Maar vergis je niet: we zullen elke seconde gefocust moeten blijven. Details zullen het verschil maken. dat hebben we ook tijdens de heenwedstrijd gezien. Maar als we meer kwaliteit en concentratie brengen, moet de finale mogelijk zijn. Op het einde van de maand willen we een beker meenemen naar huis.”

Doelpuntenmaker is er niet bij

Dat het morgen zal branden in Brugge, hebben ze ook in Firenze meegekregen. “De supporters gaan een grote tifo voorbereiden, de spelers zullen scherp zijn: mijn ploeg zal klaar moeten zijn”, weet Italiano. “Wat wij moeten doen? Gewoon rustig blijven, ons niet laten meeslepen. We hebben een mooi parcours afgelegd in Europa, en we staan nu op 90 minuten van een nieuwe finale. Club Brugge zal het tempo hoog houden om ons in de problemen te brengen. Maar wij willen ook scoren, hoor. We komen naar Brugge om te winnen.”

© EPA-EFE

Bij Fiorentina mogen we enkele wijzigingen verwachten: Sottil - die vorige week nog een weergaloze 1-0 maakte - is er niet bij door een blessure aan het sleutelbeen. Ook Bonaventura is twijfelachtig. “Maar dat verandert niets aan onze ambitie: goals maken en winnen”, vulde Lucas Martinez Quarta aan. “De voorbereiding op zo’n wedstrijd is wel wat anders. Je kan meteen uitgeschakeld zijn. Maar na de heenmatch hebben we vertrouwen en willen we gewoon naar die finale.”

Eerder blauwtje in halve finale

Of Italiano nog iets bijgeleerd heeft na de match in Firenze? “Zeker”, vulde de coach aan. “Maar eigenlijk speelde Club zoals we ze ongeveer verwacht hadden. Ze zijn sterk met de bal aan de voet, vallen graag aan. Maar ze kunnen ook een verdedigend blok zetten. En nogmaals: ze zullen het ritme willen opleggen om ons de benen af te snijden. Maar goed, we weten dat Club Brugge moet scoren en iets gaat willen forceren. Aan ons om daar een gepast antwoord op te geven.”

Fiorentina liep recent nog een blauwtje in een halve finale: in de Coppa Italia werd het na een 1-0-voorsprong uit de heenwedstrijd tegen Atalanta alsnog met zware cijfers uitgeschakeld. De Italiaanse collega’s wilden weten of dat morgen zal meespelen. “We kunnen beide situaties niet vergelijken”, weet Italiano. “Een rode kaart heeft ons daar de das omgedaan. Tegen Club Brugge maakten we vorige week twee fouten waardoor zij kunnen scoren, en dat mogen we nu niet laten gebeuren. Want op dit niveau worden de kleinste foutjes afgestraft. Als we ons ding doen, wordt het een goeie avond voor ons.”

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer