Westbrook helpt Thunder aan eerste zege

Foto: ANP

Oklahoma City Thunder heeft in de eerste ronde van de play-offs om de titel in de Amerikaanse basketbalcompetitie NBA de eerste zege behaald. De ploeg met sterspeler Russell Westbrook was thuis te sterk (120-108) voor Portland Trail Blazers. Die ploeg leidt na twee eerdere overwinningen nog wel in de best-of-seven serie. Zondag volgt duel 4, opnieuw in Oklahoma City.

Westbrook was kritisch geweest na de tweede nederlaag van zijn team, vooral op zichzelf. Het moet beter, zei hij. En zo geschiedde. Met 33 punten leidde hij zijn team langs Portland, dat in Damian Lillard de meest productieve speler had met 32 punten. Hij was de man die zijn team, na een achterstand van 16 punten aan het begin van het derde kwart, weer naast de thuisploeg bracht. Het was niet genoeg voor een derde zege. Met name omdat Thunder vooral van afstand sterk was. De ploeg was in de eerste twee duels beide keren tot slechts vijf driepunters gekomen, ditmaal waren het er vijftien.

Boston Celtics is dicht bij een plaats in de tweede ronde. Ook het derde duel met Indiana Pacers werd gewonnen: In Indiana werd het 104-96 voor de Celtics die in Jaylen Brown (22 punten) hun topschutter hadden. Kyrie Irving was minder op dreef maar kwam toch nog tot 19 punten.

Orlando Magic verloor in de eigen hal met 98-93 van Toronto Raptors dat daardoor een 2-1-voorsprong nam. Pascal Siakam was met 30 punten en 11 rebounds belangrijk voor het Canadese team.