Inhuldiging afscheidspaviljoen op begraafplaats Hoek

Zaterdag werd in het begraafpark van Essen-Hoek het afscheidspaviljoen ingehuldigd. Het gebouw oogt modern met een ingetogen, sober karakter. Door de neutrale look is het geschikt voor elke geloofsovertuiging.

Margo Tilborghs

Met de herinrichting van de begraafplaats in Hoek werd niet alleen het plaatsgebrek opgelost, maar werd de site tot een mooi en ingetogen begraafpark. Naast voldoende ruimte voor gewone teraardebestellingen, een columbarium, een urnenveld en een verstrooiingsweide, werden ook nieuwe vormen van begraving zoals composteerbare urnen mogelijk. De paden en de ruimte tussen de graven werden ingezaaid met gras, omdat er geen pesticiden meer gebruikt worden bij het onderhoud.

Afscheidszuil

Om dit alles te kunnen realiseren was een grote ontruiming noodzakelijk van de oude begraafplaats. Niet evident, want de ontruiming van de graven had vaak een emotionele impact bij heel wat nabestaanden. De afscheidszuil die werd geplaatst, biedt nu een mogelijkheid om geliefden op een eervolle manier te gedenken.Deze begraafplaats is de eerste in de gemeente die volledig werd heringericht. Voor ouders die hun ongeboren kind verloren is een sterrenboom geplant, waarbij men een gratis naamplaatje kan voorzien. Voor het gebruiksgemak bij het onderhoud van de graven werd er een gieterbar met muntsloten geplaatst.

Waardig afscheid nemen

En tot slot kreeg dit begraafpark een prachtig, ingetogen en modern afscheidspaviljoen. Geschikt voor elke geloofsovertuiging en mooi ingepast in de omgeving. Een ontwerp van architect Bart Van Loon.Ook de andere begraafplaatsen zullen op termijn worden aangepakt. Zo volgt later dit jaar de begraafplaats Essen-Centrum en komt begin volgend jaar Wildert aan bod.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER