Aïssatou Cissé.© RR

Vooruit Borgerhout trekt met Aïssatou Cissé naar districtsraadsverkiezingen

Borgerhout -

De 24-jarige Aïssatou Cissé wordt door Vooruit Borgerhout naar voren geschoven als lijsttrekker voor de districtsraadsverkiezingen op 13 oktober. De jonge twintiger was er de voorbije jaren schepen en is dus geen onbekende in de Borgerhoutse politiek.

Laurens Van Aert

Eind oktober 2020 werd Aïssatou Cissé op 21-jarige leeftijd de jongste districtsschepen ooit in Borgerhout. Toenmalig districtsschepen Ben Segers (toen sp.a, nu Vooruit) gaf de fakkel door aan Cissé om zich te focussen op zijn mandaat als Kamerlid. “Ik was erg jong, maar onder meer Stéphanie Van Houtven leerde mij de kneepjes van het politieke vak”, blikt Cissé terug.

LEES OOK. Districtsschepen Ben Segers (sp.a) geeft fakkel door aan Aïssatou Cissé: “Antwerpen vanuit de Kamer verdedigen”

Nu, vier jaar later, maakt de twintiger zich op voor een rol als lijsttrekker. “Ik ben er helemaal klaar voor”, klinkt het overtuigd. “Ik ben nog steeds erg jong, maar weet waarover ik spreek en waar ik naartoe wil.”

“We willen bij Vooruit verderbouwen op het goede werk van de huidige legislatuur. We blijven ons inzetten voor een betere mobiliteit en streven onder meer naar betere levensomstandigheden voor de Borgerhoutenaar.”

“We werken op basis van belangrijke, socialistische waarden en willen een beleid voeren voor iedereen. En dat gaan we gewoon doen”, besluit Cissé ambitieus.

LEES OOK. “Ik wil de stem van de Borgerhoutse jongeren zijn”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Verkiezingen districten 2024