Smarkets
Volledig scherm
© Smarkets

In dit bedrijf mogen werknemers zelf kiezen hoeveel ze verdienen. En dat lijkt te werken

WerkEen Londense start-up experimenteert met een bijzondere manier van verloning. Bij gokbedrijf Smarkets mag iedereen zelf kiezen hoeveel er op het einde van de maand op zijn of haar rekening wordt gestort. De catch: het bedrag moet wel goedgekeurd worden door de collega’s.

2 reacties

  • Yannick V

    6 jaar geleden
    Dit zouden ze moeten invoeren voor alle politiekers, eerst hun loon voorleggen aan de bevolking die dan beslist. Ze verdienen ( lees krijgen ) nu veel te veel en werpen geen een van al vruchten af.
  • Erik erik hannes

    6 jaar geleden
    Dat systeem passen ze al jaren toe in alle mogelijke regeringen en parlementen. Ze moeten maar vragen,wij betalen.
  1. Naar elkaar zwaaien, nummers uitwisselen en twerkcompetities: rechtstreeks portaal tussen New York en Dublin is ware trekpleister (maar soms loopt het ook mis)

    Naar elkaar zwaaien, nummers uitwisse­len en twerkcompe­ti­ties: recht­streeks portaal tussen New York en Dublin is ware trekpleis­ter (maar soms loopt het ook mis)

    24 uur per dag live in contact staan met mensen die 5.000 kilometer verderop leven. Dat is het concept van The Portal, een technologisch kunstwerk dat Dublin en New York met elkaar verbindt. Toevallige voorbijgangers krijgen de kans om naar elkaar te zwaaien, meer flirterige types twerken en wisselen nummers uit. In een mum van tijd is de spitsvondige creatie uitgegroeid tot een ware trekpleister, maar soms loopt het ook mis. Zo liet een Ier op het grote scherm een foto zien van het traumatische moment waarop het tweede vliegtuig zich in de WTC-toren boorde. Een vrouw moest ook al opgepakt worden omdat ze haar kleren uitdeed.
  2. Adieu, Maestro: wanneer krijg jij je nieuwe bankkaart? En vanwaar de (verplichte) switch?
    Spaargids.be

    Adieu, Maestro: wanneer krijg jij je nieuwe bankkaart? En vanwaar de (verplichte) switch?

    Houders van een Maestro-bankkaart moeten afscheid nemen van hun oude kaart en krijgen een nieuwe Debit Mastercard of Visa Debit in de plaats. Wanneer is die switch gepland? Wat zijn de verschillen tussen je oude en nieuwe kaart? En wat als je met je oude Maestro een hotel reserveerde, maar ter plaatse aankomt met je nieuwe exemplaar? Drie vaak gestelde vragen, waarop Spaargids.be drie duidelijke antwoorden formuleert.