© AFP

HERBELEEF. Valentin Paret-Peintre steekt landgenoot Romain Bardet de loef af in zware bergrit in Giro

Valentin Paret-Peintre (Decathlon AG2R) heeft dinsdagmiddag de tiende etappe in de Giro d’Italia naar zijn hand gezet. De 23-jarige Fransman was na een bergrit van 142 kilometer vanuit Pompei de beste op de slotklim richting Bocca della Salva. Landgenoot Romain Bardet (dsm-firmenich PostNL) werd tweede, Jan Tratnik (Visma-Lease a Bike) derde. Tadej Pogacar (UAE Emirates) liet de vluchters hun ding doen en behield met sprekend gemak zijn roze trui.

Valentin Paret Peintre wint korte, pittige etappe boven op Bocca Della Stelva.
Tratnik kraakt in het slot van de beklimming.
Uijtdebroecks verliest kostbare seconden in het slot.
Uitslag

1) Valentin Paret Peintre
2) Romain Bardet
3) Jan Tratnik
4) Andrea Bagioli
5) Aurelien Paret Peintre
Valentin Paret Peintre wint boven op de Bocca Della Selva!

Het 23-jarige lichtgewicht pakt zijn eerste profzege in deze Giro. Na een knappe strijd haalt hij het van Romain Bardet. Tratnik wordt uiteindelijk zeer knap derde.
Versnelling Tiberi

Terwijl Paret Peintre op weg is naar de zege, deelt Tiberi een speldenprik uit in het peloton. Pogacar volgt gezwind. Arensman heeft het moeilijk.
Voorsprong

In het zicht van de rode vod bedraagt de voorsprong van Paret Peintre 22". Hij lijkt zegezeker.
Bardet

Ook Bardet neemt Tratnik nu bij de lurven. Ook hij laat de Sloveen meteen ter plaatse.
Valentin Paret Paintre

De Fransman gaat meteen op en over Tratnik. Is hij op weg naar de mooiste zege uit zijn carrière?
Spannend slot

Terwijl het voorlopig windstil blijft in het peloton acht Paret Peintre zijn moment gekomen. Hij rijdt weg van Bardet en gaat op zoek naar Tratnik.
35 seconden

Met deze voorsprong gaat Tratnik de laatste 4 kilometer in van de slotklim. Kan hij standhouden op de Bocca Della Stelva?
Steilere slotfase

De laatste kilometers gaan iets meer bergop, namelijk met een gemiddelde van 7%. In principe zijn de pluimgewichten Bardet en Paret Peintre in het voordeel, maar Tratnik geeft nog steeds een sterke indruk.
Status quo

Bardet en Paret Peintre blijven nu hangen op 40". Kan Tratnik deze solo dan toch succesvol afronden? We krijgen aan spannend slot.
Frans succes?

De twee Fransen lijken hun klim goed te hebben ingedeeld. Ze komen nu op 40" van leider Tratnik. Krijgen we zo dadelijk een Frans duel voor de ritzege?
Dalende strook

Tratnik kan even op adem komen op een dalende strook. Daarna volgen drie kilometers aan gemiddeld 5,5%. De Sloveen heeft nog een voorsprong van 52".
Aanval Paret Peintre

Door een aanval van Valentin Paret Peintre is ook het liedje van Bagioli uitgespeeld. De twee Fransen gaan nu op zoek naar leider Tratnik.
Tratnik draaft door!

De renner van het geplaagde Visma Lease a bike draaft stevig door. Hij breidt zijn voorsprong verder uit naar 1'16" op het trio Bardet, Bagioli en Valentin Paret Peintre. Frigo heeft de rol ondertussen moeten lossen.
Sterke Jan

Terwijl INEOS Grenadiers een stevig tempo ontwikkelen in het peloton zet Tratnik stevig door in de eerste kilometers van de Bocca Della Selva. Hij reidt zijn voorsprong uit tot bijna 1' op het achtervolgend viertal. Het peloton volgt nu op 4'56".
Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer