Kimberly en Stefano wonen straks met hun baby bij zijn ouders: ‘Huren was voor mij geen optie’

Achtergrond
Werkende jongeren wonen vanwege de krapte op de woningmarkt langer bij hun ouders. Sommigen stellen daarom het krijgen van kinderen uit. Ook voor Kimberly en Stefano is een eigen huis ‘gewoon niet te doen’. Toch maakten zij een andere keuze.
Iva Venneman / vk
zaterdag 27 april 2024 om 16:14
Angelique en Mario ­Geraeds thuis in Breda op de bank met hun zwangere schoondochter Kimberly Roovers en zoon Stefano.
Angelique en Mario ­Geraeds thuis in Breda op de bank met hun zwangere schoondochter Kimberly Roovers en zoon Stefano. beeld Marcel van den Bergh

Nu kunnen ze nog tegenover elkaar gamen, ieder aan een eigen bureau, vlak naast hun tweepersoonsbed. Maar over negentien weken moet de schermopstelling van Kimberly Roovers (25) en Stefano Geraeds (26) plaatsmaken voor het ledikantje en de commode van hun eerste kind. Dat het behelpen wordt, is duidelijk. Dat is het nu al, getuige het traytje cola en de op elkaar gestapelde dozen babydoekjes op de grond. Het stel leeft en slaapt namelijk in een ruimte van 20 vierkante meter, op de zolderverdieping van Geraeds’ ouderlijk huis.

‘Natuurlijk had ik liever eerst een eigen huis gehad, voordat we kinderen kregen’, zegt Stefano, als hij op een doordeweekse avond met zijn vriendin en ouders Mario (54) en Angelique Geraeds (51) aan de keukentafel i..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
‘Genezend medium’ Jomanda tijdens een bijeenkomst in 2009.

Kan Tom de Wal met zijn omstreden genezingsdiensten zomaar zijn gang gaan? 'Zijn speelruimte is groot'

Wat is de speelruimte van gebedsgenezer Tom de Wal? Zijn aanpak leidt tot ophef in Tweede Kamer. Maar ‘hij mag roepen wat hij wil’.

Het 'Cruiseschip' in Groningen, het kantoorgebouw waar de Dienst Uitvoering Onderwijs is gevestigd.

Wiskundige Jurriaan Parie: 'Niet het algoritme is de boeman, maar de manier waarop mensen het gebruiken'

Weer pakte een algoritme voor fraudebestrijding discriminerend uit. Toch denkt directeur Jurriaan Parie van Algorithm Audit dat een waardevrije toepassing ervan mogelijk is. ‘

Op een parkeerplaats aan de Parallelweg in het Noord-Brabantse Goirle werden dit jaar twee bakwagens met drugsafval gedumpt.

Productie harddrugs teistert Zeeland-West-Brabant: 'Vertrouwen in de overheid is niet groot'

Regioburgemeester Theo Weterings wil namens de politie-eenheid Zeeland-West-Brabant meer politiecapaciteit om de drugscriminaliteit aan te pakken. ‘De wijkagenten moeten terug in de haarvaten van de samenleving.’

Spandoek voor de Actie Kerkbalans in Klundert om geld in te zamelen voor de kerk. Kerken en goede doelen vrezen dat Nederlanders minder geld gaan geven als dat straks fiscaal minder aantrekkelijk wordt.

Beperking giftenaftrek kost kerken en goede doelen 'tientallen miljoenen': 'Dit is echt een dreun'

Kerken en goede doelen maken zich zorgen over de plannen van PVV, VVD, NSC en BBB om de giftenaftrek te beperken. De giften zullen hierdoor met tientallen miljoenen dalen, voorspelt hoogleraar filantropie Paul Smeets.

Schiphol, februari 1988. Adoptieouders komen terug van Zuid-Korea, waar ze hun kinderen hebben opgehaald.

Van roze wolk tot realistische kijk: dit is de geschiedenis van adoptie in Nederland

Adoptie bestaat al eeuwen, maar in Nederland werd het pas in 1956 wettelijk vastgelegd. Deze week werd interlandelijke adoptie acuut weer stopgezet. Wat is onze geschiedenis met adoptie?

Bovenbouwers van het Metis Montessori Lyceum in Amsterdam mogen in de pauze en op hun afdeling van de school wel hun mobiele telefoon gebruiken.

Smartphoneverbod scholen: meer gezelligheid, minder pestgedrag, maar veel praktische problemen

Meer gezelligheid, minder pestgedrag, maar ook veel praktische problemen. Dat zijn enkele voorzichtige conclusies van het eerste Nederlandse onderzoek naar de effecten van het smartphoneverbod op school.