© W&F

© W&F

© W&F

© W&F

© W&F

© W&F

1 / 6
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Bib rolt rode loper uit voor cultuurcentrum cc252

“Enkele jaren geleden werd in Antwerpen beslist om bibliotheken en cultuurcentra nauwer te laten samen”, zei districtsburgemeester en districtsschepen van cultuur Koen Palinckx (N-VA) op de nieuwjaarsreceptie van cultuurcentrum 252cc. Het hoefde dan ook niemand te verwonderen dat de Stedelijke Bibliotheek in de Driehoekstraat de rode loper uitrolde voor het Ekers cultuurcentrum.

Marc Wouters

Onder leiding van cultuurcoördinator Marc Goossens werd de voorbije jaren gezocht naar meer synergie, samenwerking, projecten die elkaar versterken. “Vandaag zijn het team van het 252cc te gast in de bibliotheek. “Dit is vast een zeer geslaagde uiting van hoe bib en cc op elkaar afgestemd zijn en beiden onontbeerlijk zijn voor ons lokaal cultuurbeleid”, zei Palinckx. “Wij blijven ook inzetten in samenwerkingsverbanden en op het bouwen van bruggetjes naar allerhande partners zoals de academie, de Ekerse Theaterzaal, Tracé, scholen, wijkwerkingen, verenigingen en jeugdhuizen.”

De avond in de bib verliep in oosterse sfeer. Het mocht voor één keer luchtig, de hapjes, het decor, de muziek en de buikdanseressen: alles herinnerde aan de jaren zeventig toen de film ‘Turks Fruit’ een gigantisch succes kende. En ook dat is cultuur.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER