Zenuwen verraden in Hasselt betrapte dealer met 55 gram drugs onder geslachtsdelen

Hasselt -

Een jonge Nederlander moet vrezen voor 18 maanden cel en 8.000 euro boete voor het dealen van drugs. Hij hoopte een politiepatrouille te slim af te zijn, maar werd verraden door zijn zenuwen.

Geert Houben

Het was op 6 maart dit jaar dat het angstzweet bij de jongeman uitbrak. In Hasselt merkte hij een politiepatrouille in het gezelschap van een drugshond op. De betichte maakte een grote bocht en reageerde aanzienlijk opgelucht na het passeren van de agenten. Iets te opgelucht, want de politie hield hem daarop staande. De betichte was enorm zenuwachtig en wist zich geen houding aan te nemen. “Ik ben in Hasselt om te chillen”, probeerde de Nederlander nog. Een fouille leverde echter drugsgerelateerde attributen op. Ook graaide hij meermaals richting zijn geslachtsdelen.

“Op straat gezet”

Eens meegenomen naar het politiekantoor verklaarde hij dan toch niet in Hasselt te zijn om te chillen, maar wel om te dealen. Onder zijn geslachtsdelen zaten 21 bolletjes heroïne, goed voor 54,1 gram, en nog eens 1 gram cocaïne. Onderzoek bracht aan het licht dat een opdrachtgever hem aanstuurde vanuit Amsterdam. De procureur vorderde 18 maanden cel en 8.000 euro boete. Door transportproblemen vanuit de gevangenis van Turnhout was de verdachte niet aanwezig.

Zijn advocate Charlotte Daenen betwistte de feiten niet. “Maar hij is zeker niet de grootste crimineel, wel een schakel in een groter geheel. Tot zijn dertiende heeft hij thuis met zijn vijf broertjes gewoond. Zijn ouders hebben hem op straat gezet waar hij in contact kwam met een drugsbende en op zichzelf aangewezen was. Intussen zit mijn cliënt al twee maanden in voorhechtenis voor feiten met een eenmalig karakter. Ik vraag u om hem een straf met uitstel op te leggen. Dat uitstel kan dienen als een stok achter de deur. Nu wil hij een opleiding tot loodgieter volgen en zijn ouders willen een verblijfplaats voor hem regelen.” Vonnis over twee weken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer