De schoolgaande jeugd die op de bus stond te wachten, reageerde gelaten op de politieke actie.© Hans Otten

Vlaams Belang pleit na stationsincident voor meer politie

Geel -

Met enkele tientallen leden en sympathisanten heeft Vlaams Belang dinsdagnamiddag actie gevoerd aan het station van Geel. Het gevecht waarbij maandagavond drie jongeren gewond raakten, grijpt de partij aan om te pleiten voor meer blauw op straat en een hardere aanpak.

LEES OOK. Steekpartij versterkt onveiligheidsgevoel aan Geels station: “Je zou denken dat zoiets alleen in Amerika gebeurt”

Vlaams Belang vatte post aan het station op het moment dat de meeste scholen afgelopen waren. Op dat moment is het bijzonder druk op het plein met de honderden scholieren die de bus of de trein naar huis nemen. Daarbij liep het maandagavond flink uit de hand toen enkele jongeren met elkaar slaags geraakten en een van hen anderen messteken toedienden. De politie was dinsdag bij het uitgaan van de scholen met verschillende voertuigen en medewerkers heel nadrukkelijk aanwezig in de stationsbuurt.

LEES OOK. Mama Cindy over steekpartij aan Geels station: “Ik zag video waarop ze mijn zoon wegdragen”

De politie was dinsdag na de feiten van maandagavond nadrukkelijk aanwezig op het stationsplein.© Hans Otten

Trekkers van de politieke actie onder de slogan ‘Hier waakt het Vlaams Belang’ waren Lode Vereeck, de provinciale lijsttrekker voor de Kamer, regiovoorzitter Bart Van Opstal (Olen) en parlementslid Els Sterckx (Herentals). In een korte toespraak pleitte Vereeck voor een strengere aanpak. “Er moeten zeker vijfduizend politieagenten bij komen om de orde te handhaven. Wanneer mensen iets mis hebben gedaan, moeten zij ‘de bak’ in. Maar 30 procent van de mensen die in de bak zitten, zijn hier illegaal. Stuur die gewoon terug naar hun land van herkomst en het probleem is opgelost.” (ho)

Lode Vereeck, tweede van links, spreekt de jongeren toe.© Hans Otten

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners