© Harrie Heuts/De Limburger

Wijntje drinken op de stoep met je buren? Dat mag niet! (of wel?)

Een paar stoelen op je stoepje zetten en samen met je buren gezellig een wijntje drinken. Ton Stille uit Maastricht zag er geen graten in, maar daar dacht de politie anders over. In 2012 legden ze de man een eerste boete op, in 2013 een tweede omdat Stille helemaal niet op de stoep mocht zitten volgens hen. De man drong er daarop aan om de boete zeker niet te seponeren zodat hij naar de rechtbank kon trekken en eindelijk te horen kon krijgen of hij nu wel of niet op zijn stoepje mocht zitten;

mige

220 euro, het was een gigantische boete die Stille boven het hoofd hing. Enkel en alleen omdat hij een paar stoeltjes buiten had gezet voor zijn antiquariaat om samen met de buren een wijntje te degusteren. Een eerste boete in 2012 werd door de politie geseponeerd, maar toen Stille in 2013 opnieuw beboet werd was de maat vol voor de man. Hij maande de politie aan de boete zeker niet te seponeren, zodat hij naar de rechter kon trekken.

Het Openbaar Ministerie eiste eerst nog een voorwaardelijke boete van 50 euro, maar daar had de rechter geen oren naar. Hij besliste dat Stille gewoon op zijn stoepje mag zitten en dus geen enkele boete opgelegd mag krijgen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer