De eerste gasten van Barnoe in Heusden-Zolder.© Karel Hemerijckx

Eerste zomerbars open ondanks kwakkelweer, woensdag volgt nieuweling: “Zon blijft welkom”

Beringen/Heusden-Zolder -

Zomerse cocktails en beats, maar helaas: amper zon. Ondanks het kwakkelweer ging zomerbar Barnoe in Heusden-Zolder zaterdag toch al van start. “150 plaatsen zijn overdekt, dus we doen gezellig open.” Nieuweling Plage Odette stelt de grote opening uit tot woensdag.

Hanne De Belie

Weer of geen weer: zomerbar Barnoe aan het kanaal in Heusden-Zolder opent altijd het weekend voor 1 mei. Ook zomerbar Kaai 3 in Bree is ondanks het kwakkelweer dit weekend open. Met temperaturen tot 17 graden is het warmer dan afgelopen week. Toch blijft het grijs en wisselvallig. “We zijn met een aantal zomerbars die ongeveer op hetzelfde tijdstip openen, maar die hebben nu uitgesteld met het weer. Wij zijn wel open”, zegt zaakvoerder Dirk Decoster van Barnoe vastberaden. “We hebben heel wat overdekking, dus ook bij slecht weer krijgen wij meestal veel volk over de vloer.”

Barnoe.© Karel Hemerijckx

Met de jas aan naar de zomerbar.© Karel Hemerijckx

Spelbreker

“Als het echt stormt, durven we wel eens sluiten”, gaat Decoster verder. “Dat gebeurt een of twee keer per jaar. Maar voor de rest zijn we altijd open, zeven dagen op zeven. Uiteraard is ook voor ons het weer een beetje een spelbreker. Het liefst hebben we zon. Als je in je eigen tuin zit, ziet die er ook veel mooier uit als de zon schijnt. De zon blijft dus welkom. (lacht) Het gras ziet nu wel mooi groen. Dat is dan weer een van de voordelen. We moeten het positief zien.”

“Met dit weer kunnen we moeilijk inschatten hoe druk het wordt. Daardoor moeten we soms nog personeel afbellen of bijboeken.”

Dirk Decoster

Barnoe

Het weer is op z’n minst gezegd grillig: tijdens de laatste opbouwwerken regent het nog, wanneer de bar zaterdag opent schijnt de zon. En dat zorgt meteen voor de eerste gasten. “Voor ons maakt dat wisselvallige weer het moeilijker om personeel in te zetten”, zegt Decoster. “Als ze droog weer voorspellen en mensen willen gaan fietsen, maar er valt toch een druppeltje dan blijven ze thuis. Als de zon er weer doorkomt, kan je met een pulleke op het terras zitten. De temperatuur valt best mee, maar met dit weer kunnen we moeilijk inschatten hoe druk het wordt. Daardoor moeten we soms nog personeel afbellen of bijboeken.”

(lees verder onder de foto’s)

Plage Odette.© Karel Hemerijckx

Nieuweling Plage Odette.© Karel Hemerijckx

© Karel Hemerijckx

Nieuwe zomerbar

Zomerbar ’t Huis Zonder Naam in Borgloon ging op 30 maart al open. Nieuweling Plage Odette in Beringen stelt de grote opening uit tot 1 mei, omwille van het weer. Woensdag wordt 24 graden voorspeld. “We willen openen met een grote knal, daarom stellen we het een paar dagen uit”, zegt Ruben Robeyns van Plage Odette, ook general manager van cateringbedrijf Atelier V in Hasselt. “We hebben ook Jardin du Commandeur aan het Kasteel van Ordingen. Ook die zomerbar gaat woensdag open.”

“De beachbar ligt op een site aan de waterskiclub, en zeker op lange termijn zijn er nog wat wilde plannen.”

Ruben Robeyns

Plage Odette

Met Plage Odette zien ze het alvast groots. “De beachbar ligt op een site aan de waterskiclub, en zeker op lange termijn zijn er nog wat wilde plannen”, zegt Robeyns. “We hebben 400 zitplaatsen, waarvan 150 overdekt. Om een zomerse vibe te creëren hebben we gekozen voor een rieten dak. Het is een trendy, hippe beachclub met palmbomen, zand, strandstoelen en bartafels. Er is een grote ronde buitenbar, zodat je het gevoel krijgt dat je op het strand loopt. En natuurlijk is er een kinderspeeltuin. We willen zowel de jonge doelgroep, als ouderen en fietsers aanspreken. Als het mooi weer is, kunnen boten bij ons aanmeren. Ik denk dat wij de enige zomerbar zijn waar dat kan. We zijn elke dag open, enkel bij slecht weer sluiten we.”

Alice’s Garden in Genk opent dinsdag 30 april. Andere zomerbars zoals Ipanema aan de Hasseltse Versuz, Thor Terrazza in Genk en Kafee Kongée in Pelt, wachten tot 8 mei.

Plage Odette.© Karel Hemerijckx

Barnoe.© Karel Hemerijckx

Barnoe.© Karel Hemerijckx

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer