Alle Eurostar-treinen moeten in 2030 op duurzame energie rijden

Nieuws
Eurostar wil alle treinen in 2030 volledig laten rijden op hernieuwbare energie. In Nederland is dit al sinds 2017 het geval. Over zes jaar moeten alle hogesnelheidstreinen die Frankrijk, België, Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk met elkaar verbinden, op duurzame energie rijden.
anp
dinsdag 30 april 2024 om 11:27
Afbeelding
beeld anp

Eurostar is het eerste spoorwegbedrijf dat zich heeft aangesloten bij de zogenoemde RE1001-alliantie van bedrijven die zich ertoe zetten om 100 procent van hun energie uit hernieuwbare bronnen te verkrijgen. In Nederland rijden Eurostar-treinen sinds 2017 volledig op windenergie. In het Verenigd Koninkrijk is dit cijfer sinds 2023 opgelopen tot 40 procent.

In februari maakte Eurostar bekend dat het de installatie van nieuwe zonne-energieprojecten voor het aandrijven van treinen onderzoekt. Ook wil het concern verspilling tegengaan. Elk gerecht aan boord is bijvoorbeeld samengesteld met het oog op duurzame inkoop en milieuvriendelijke opties.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Toyota schort leveringen bepaalde automodellen op

Toyota stopt tijdelijk met het leveren van drie automodellen in Japan. De autofabrikant is tot dat besluit gekomen nadat Japanse wet- en regelgeving omtrent de certificering van voertuigen niet is nageleefd.

Afbeelding

Scholz bezoekt Beieren na watersnood

De Duitse bondskanselier Olaf Scholz bezoekt het door watersnood geteisterde Reichertshofen in Beieren. Hij wil met minister van Binnenlandse Zaken Nancy Faeser en de regionale leider Markus Söder een beter beeld krijgen van de situatie in het overstromingsgebied, berichten Dui..

Afbeelding

Zeven ton aan schadeclaims door Eritrese rellen in Den Haag

Tijdens de rellen op 17 februari bij zalencentrum Opera in Den Haag is voor 700.000 euro schade aangericht. Voertuigen van de ME vormen de grootste kostenpost. De rechtbank behandelde maandag 86 schadeclaims in de strafzaak tegen een groep Eritrese verdachten.

Afbeelding

Hsl-treinverkeer wordt weer opgestart, oorzaak storing onbekend

Het treinverkeer op het traject van de hogesnelheidslijn (hsl) wordt weer opgestart na een seinstoring, meldt ProRail maandag iets voor het middaguur. Door de storing reden er sinds 06.30 uur geen treinen op dat traject tussen Amsterdam en Rotterdam.

Afbeelding

Kabinetsadviseur waarschuwt voor problemen met nieuwe huurwet

De Raad van State voorziet problemen als de Eerste Kamer de nieuwe huurwet van demissionair minister Hugo de Jonge (Volkshuisvesting) zonder aanpassingen goedkeurt. De wet moet huurprijzen in het middensegment verlagen en geldt voor bewoners van een zelfstandige woning.

Afbeelding

Gasprijs stijgt flink door Noorse storingen

De Europese gasprijs is maandag flink gestegen na onverwachte storingen in de aanvoer van gas uit Noorwegen. Volgens de Noorse netbeheerder Gassco kan er geen gas worden geleverd uit de grote productiefaciliteit Nyhamna.