Meer dan 400 studieplekken voorzien voor Antwerpse studenten, waaronder Operagebouw

Ook dit jaar stellen verschillende bekende Antwerpse locaties ruimte ter beschikking aan studenten om er te blokken tijdens de komende examenperiode. In totaal gaat het om 24 organisaties. Nieuw dit jaar zijn onder meer Opera Ballet Vlaanderen en Mediahuis.

blg
Bron: BELGA

Het openstellen van speciale studieplekken is een jaarlijks weerkerend initiatief van de stad Antwerpen en STAN, het Antwerpse studentenplatform. Het idee erachter is dat studenten beter kunnen blokken wanneer ze dat samen - of toch in elkaars aanwezigheid - doen. In totaal worden er dit jaar van 3 mei tot en met 30 juni meer dan 400 studieplekken voorzien, die zo aangenaam mogelijk worden gemaakt op het vlak van uitzicht en/of voorzieningen. Alle locaties beschikken over gratis wifi en stroompunten, en vaak worden er ook gezonde snacks, thee/koffie, ontspanning en/of hoofdtelefoons voorzien.

Opera Ballet Vlaanderen geeft studenten vanaf vrijdag 3 mei de kans om gebruik te maken van het café van het iconische operagebouw aan de Leien. Mediahuis, de uitgever van onder andere Gazet van Antwerpen en het Nieuwsblad, stelt dan weer kantoorruimte ter beschikking op de hoofdzetel van het bedrijf op Linkeroever. Ook Wasbar, Steelforce en The Ash zijn nieuw dit jaar.

De organisaties of locaties die ook (een van) de voorbije jaren al van de partij waren en opnieuw deelnemen, zijn Arenberg, Aquafin, BDO, Beurs voor Diamanthandel, Campus National van Thomas More, Federale verzekering, Fotomuseum, GATE15, Jeugdcentrum Vizit, het MAS, MCA Labs, Nokia, Politie Antwerpen, het Provinciehuis, QbD, het Rubenshuis, het Scoutshuis, TakeOffAntwerp, en The Beacon.

Op www.study360.be kan je je eenmalig registreren en vervolgens steeds de vrije plaatsen zien. Reserveren is niet nodig.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners