© raru

Muurschildering zorgt voor verbinding tussen kantoor en natuur in Runkst

Hasselt -

In Runkst heeft kunstenaar Billie Broekmans op de gevel van studiebureau Jonckheere een prachtige muurschildering gemaakt.

Raymond Rutten

© RR

“We willen op deze manier onze missie rond duurzame publieke ruimtes illustreren en onze verbondenheid met de buurt tonen”, legt zaakvoerder Koen Jonckheere uit. “Wij grenzen aan het nieuwe Rongesepark en vonden dat onze rode bakstenen muur vloekte met de omgeving en met onze visie, want in al onze projecten ijveren we voor zoveel mogelijk natuur. Dus hebben we contact opgenomen met de Hasseltse graffiti-artiest Billie Broekmans.”

“Voor mij was dit een bijzonder leuke uitdaging”, zegt de kunstenaar. “Ik heb ervoor gekozen om een boek te schilderen dat opengehouden wordt door twee handen, een verwijzing naar de uitgeverij Clavis, die hier vroeger zat. Op de pagina’s zie je een kleurrijk park, waarmee ik de link leg naar het Rongesepark. Dat zal in de toekomst ook via een doorgang aan de muur te bereiken zijn, heel veel mensen zullen het dus gaan bekijken. Op die manier geeft de muurschildering al een mooie blik op het park en krijgt de grauwe zijmuur van het gebouw meteen kleur. Tegelijk benadruk ik de ambitie van het studiebureau om deel uit te maken van deze levendige stadsbuurt.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer