© ATV

Jinnih Beels is lijsttrekker af, maar reacties over Vooruit-vergadering zijn overwegend positief: “Dat Tom Meeuws maar terugkomt”

Antwerpen -

Coup de théatre bij Vooruit Antwerpen, donderdagavond. Jinnih Beels zal dan toch geen lijsttrekker zijn bij de gemeenteraadsverkiezingen. Maar bij de Antwerpse socialisten lijken de plooien wel weer gladgestreken. “Er zijn maar weinig partijen waar zo’n democratische discussie kan worden gehouden”, zegt voormalig Vooruit-schepen Robert Voorhamme.

(jas, joro, svw)

LEES OOK. Jinnih Beels trekt zich terug als lijsttrekker bij gemeenteraadsverkiezingen: “De rust kan nu eindelijk terugkeren”

“De neuzen staan in dezelfde richting. Ik heb van de leden gehoord dat we nu vooral onze rangen moeten sluiten. En dat we moeten laten zien wie we zijn.” Met die woorden vatte Vooruit-verzoener Dirk Wiesé donderdagavond de algemene ledenvergadering van de Antwerpse afdeling samen aan de pers.

Dat Jinnih Beels zich heeft teruggetrokken als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen in Antwerpen, kwam wel als een grote verrassing. En toch waren de reacties na afloop overwegend positief. “Ik ken weinig partijen in onze stad die zo’n open democratische discussie kunnen houden, waarbij iedereen aan het woord kan komen en zijn gedacht kan zeggen”, aldus voormalig Antwerps schepen Robert Voorhamme.

Of Jinnih Beels uit die open gedachtenwisseling haar conclusies heeft getrokken? “Dat moet je vragen aan Jinnih Beels.”

“Trots”

Ook oud-schepen Monica De Coninck is net als Voorhamme erg tevreden met het democratische verloop van de Antwerpse ledenvergadering. “Ik ben er trots op dat er in alle openheid een goede discussie is gevoerd”, zegt ze.

Maar wat nu met de zoektocht naar een nieuwe lijsttrekker? “Dat zullen we nog wel zien, dat is voor de toekomst.”

De Coninck lijkt niet afkerig tegen een terugkeer van Tom Meeuws. “Hij heeft alleszins veel steun gekregen voor wat hij gedaan heeft”, zegt De Coninck. “Of een terugkeer niet uitgesloten is? Dat zal u aan Tom moeten vragen.”

Frank Geudens, voormalig deputé en districtsburgemeester in Deurne laat zich dan weer ontvallen dat hij het zelf aangekondigd ontslag van Jinnih Beels “niet de beste zet” vindt.

Paula De Brie, voormalig Antwerps districtsraadslid, liet zich voor aanvang van de ledenvergadering erg scherp uit over Jinnih Beels. Zij reageert opgelucht. “Ik zèn content”, zegt ze terwijl ze ook haar stille hoop uitspreekt. “Ik hoop dat den Tom (Meeuws, red.) nu terugkomt, want die wordt gemist.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Politiek Antwerpen