© Photo News

Personeel zorginstelling De Kempen voert dinsdag actie

Personeel van zorginstelling De Kempen trekt aan de alarmbel. Ze zien structurele problemen in hun werking, die ze neerschreven in een open brief aan bevoegd minister van Welzijn Jo Vandeuren (CD&V). Dinsdag wordt een aantal uur actie gevoerd.

De gemeenschapsinstelling voor bijzondere jeugdzorg in Mol kampt volgens het gemeenschappelijk vakbondsfront al geruime tijd met structurele problemen, zoals de uitstroom, wachtlijsten, samenwerking met (kinder)psychiatrische voorzieningen, het gebrek aan vervolghulp voor meerderjarig geworden jongeren, beperkte ondersteuning en daaruitvolgend stijgend ziekteverzuim.

De situatie is volgens de bonden ook bijzonder onrustig door wat als een geforceerde ombouw naar een gemengde campus wordt gezien. “Eind februari 2017 besliste Vlaams minister Vandeurzen totaal onverwacht dat twee leefgroepen voor jongens in campus de Markt omgevormd zouden worden tot leefgroepen voor meisjes. De impact van deze volgens het personeel onvoldoende doordachte maatregel is immens”, klinkt het.

Dinsdag/morgen vindt een actie plaats. Het werk wordt vanaf 10 uur voor een tweetal uur neergelegd, als signaal. De bonden zeggen open te staan voor constructief overleg met Vandeurzen. “Van dat overleg verwachten we dat de minister op zijn minst voorstellen zal formuleren om de verschillende pijnpunten weg te werken op korte en middellange termijn”, luidt het. “De vakbonden zullen in elk geval daarna terugkoppelen naar hun achterban, die daarna zal beslissen of verdere acties nodig zijn of niet.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER