Chinees president krijgt… gele trui cadeau op top van Tourmalet

© EPA-EFE

De Chinese president Xi Jinping trok op de tweede dag van zijn staatsbezoek aan Frankrijk in het gezelschap van Frans president Emmanuel Macron naar de Pyreneeën. En daar lag een wel heel wielergerelateerd cadeau te wachten.

Dat het gezelschap naar de Pyreneeën trok, was geen toeval. De Franse president werd immers geboren in een klein dorp op de grens van Frankrijk en Spanje.

Macron en zijn echtgenote Brigitte inviteerden Xi Jinping en zijn echtgenote op de top van de Tourmalet, één van de meest mythische beklimmingen uit de geschiedenis van de Ronde van Frankrijk. Stonden op de planning: volksdans, een typisch Pyrenese maaltijd maar ook de traditionele uitwisseling van cadeaus. Xi Jinping kreeg van zijn Franse ambtsgenoot een door Jonas Vingegaard gesigneerde gele trui overhandigd, verwijzend naar het aandeel van de Tourmalet in de geschiedenis van de Ronde van Frankrijk.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

 (gvdl)

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen