BELGA
Volledig scherm
© BELGA

België lanceert in eerste trimester 2018 de eerste groene obligatie

Premier Charles Michel kondigt deze namiddag op de 'One planet summit' in Parijs over de financiering van het klimaatbeleid aan dat België volgend jaar de eerste groene obligatie zal uitgeven om verschillende ecologische projecten te financieren. Dat zegt hij in La Libre Belgique en Le Soir. Het gaat onder meer om het Gewestelijke Expressnet (GEN), offshore windmolenparken en de circulaire economie.

6 reacties

  • Dany Herman

    6 jaar geleden
    Met negatieve rente als je alle parameters zorgvuldig berekend
  • Gilbert Vermeersch

    6 jaar geleden
    Goed idee voor die niets opbrengende spaarcentjes. Groene energie zal zeer duur worden, kassa. Die opbrengsten zullen ook nodig hebben voor nieuwe/te vernieuwen kerncentrales.
  • Herman Janssens

    6 jaar geleden
    Hallo, banken en bedrijven maken winsten met groene energie? Tot daar het débacle van de groene filosofie en de komst van het groene kapitalisme. Groen kapitalisme dat er al is vanaf de ondoordachte subsidiëring van alternatieve energie en energieprojecten , zoals de zonnepanelen van Freya of de windmolens van Vandelanotte.
  • krindl

    6 jaar geleden
    die foto alleen al (prachtig) , spreekt boekdelen (op gerecycleerd papier !!) …amaaai, wat nen blik…ge kunt er veel uit afleiden maar echt weten gaan we het nooit….ttz, we zullen wel zien vlg jaar…op 1 of ander factuur !!!
  • Marc Thys

    6 jaar geleden
    Er zal iets aan te verdienen zijn want de gewone man mag niet meespelen.