© AFP

Opvallend: Flamengo-spits mist eerst negen wedstrijden door dopingschorsing van twee jaar, maar mag voorlopig toch weer voetballen

De Braziliaanse voetbalinternational Gabriel Barbosa, beter bekend onder zijn voetbalnaam Gabigol, mag voorlopig weer voetballen. De spits van Flamengo werd ruim een maand terug voor twee jaar geschorst omdat hij niet had meegewerkt aan een dopingcontrole, maar ging in beroep tegen die beslissing.

belga
Bron: BELGA

De Braziliaanse sportrechtbank legde de straf op aan de 27-jarige speler, die in beroep ging. In afwachting van dat beroep mag Barbosa weer spelen. Barbosa miste sinds zijn schorsing negen wedstrijden, waaronder drie ontmoetingen in de Copa Libertadores. Het volgende duel van Flamengo is woensdag in de derde ronde van de Copa do Brasil tegen Amazonas.

Gabigol, een van de grote vedetten van Flamengo, zou volgens de aanklacht in december niet hebben meegewerkt aan een dopingcontrole. Hij zou te laat bij de controle zijn verschenen en daarbij respectloos zijn omgegaan met de medewerkers van de dopingautoriteit. Hij zou ook geweigerd hebben instructies op te volgen.

Gabigol speelde in Europa bij Benfica en Inter, maar kon zich daar niet doorzetten. Bij Flamengo groeide hij wel uit tot een sleutelspeler. De spits heeft inmiddels achttien interlands (vijf doelpunten) achter zijn naam, maar werd niet meer opgeroepen sinds het voorjaar van 2022.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer