Er blijken weinig voordelen verbonden aan de keuze voor domiciliëring of automatische betaling van je telecomfactuur. En zulk contract stopzetten, kan bovendien heel wat voeten in de aarde hebben.
Volledig scherm
Er blijken weinig voordelen verbonden aan de keuze voor domiciliëring of automatische betaling van je telecomfactuur. En zulk contract stopzetten, kan bovendien heel wat voeten in de aarde hebben. © ThinkStock

Waarom domiciliëring of automatische betaling van je telecomfactuur vaak geen goed idee is

IndependerNet zoals bij sommige energiecontracten, kan je er ook voor kiezen om je telecomfactuur automatisch of via domiciliëring te betalen. Dat is gemakkelijk, maar het stopzetten daarvan is niet altijd zo eenvoudig. Bovendien levert het je ook geen financieel voordeel op. Independer.be vertelt hoe je het stopzetten van een contract het beste aanpakt.

  1. IN KAART. Wie net buiten de stad wil wonen, kan tot 120.000 euro besparen: “Maar in deze deelgemeenten betaal je juist meer”
    PREMIUM

    IN KAART. Wie net buiten de stad wil wonen, kan tot 120.000 euro besparen: “Maar in deze deelgemeen­ten betaal je juist meer”

    Wie een woning in de stad zoekt, maar dat niet kan betalen, kan in de deelgemeenten misschien een koopje doen. Want uit een analyse van Immoweb blijkt dat huizen en flats er tot liefst 25 procent goedkoper kunnen zijn. Welke woonplaatsen verdienen je aandacht? En waar betaal je juist meer? HLN-vastgoedexpert Bjorn Cocquyt neemt de prijzen in de vijf provinciesteden en in hun deelgemeenten onder de loep en staaft de verschillen met tien woningen die nu te koop staan. “Je vindt hier dicht bij de stad nog vierkante meterprijzen die onder de 2.000 euro liggen.”
  2. Mathias verdient 4.821 euro bruto zonder diploma hoger onderwijs. Werkexpert: “Hij heeft twee kwaliteiten die recruiters altijd zoeken”
    PREMIUM

    Mathias verdient 4.821 euro bruto zonder diploma hoger onderwijs. Werkexpert: “Hij heeft twee kwalitei­ten die recruiters altijd zoeken”

    Hoe weet je of je genoeg verdient? HLN-werkexpert Stijn Baert analyseert elke week het loon van een HLN-lezer. Vandaag neemt hij het loon van Mathias* onder de loep. De 37-jarige logistiek manager verdient 4.821 euro bruto en krijgt daarvan 3.083 euro op zijn bankrekening gestort. “Dat is flink boven het gemiddelde voor iemand met alleen een diploma middelbaar onderwijs”, weet onze werkexpert. En hij ziet nog ruimte voor verbetering: “Ik zou eens bij de baas aankloppen.”