© rr

Berchems wijkteam arresteert verdachten nadat ze hen herkennen uit de wijk

Het Berchemse wijkteam van de lokale politie van Antwerpen heeft de voorbije dagen in verschillende dossiers successen kunnen boeken. Dat laat de Antwerpse politie weten in een persbericht. Inspecteurs herkenden meermaals verdachten uit hun wijk die ze in verband konden brengen met feiten elders in de stad.

dvd

Zo herkende een medewerker van het wijkteam één van de verdachten van een fietsendiefstal in de Lamorinièrestraat. “Het wijkteam had de verdachte eerder al op heterdaad betrapt bij fietsendiefstallen aan Berchem-Station, zegt de politie. “De verdachte woonde lange tijd in Berchem en kon dankzij de tip van de inspecteur geïdentificeerd worden.”

De teamleider van het wijkteam herkende dan weer twee verdachten van een afpersing op de Drink in Borgerhout. “De jonge criminelen waren gekend door het wijkteam omwille van hun activiteiten in het Groen Kwartier”, aldus de politie. “Dankzij de tip kon de lokale recherche ondertussen een derde verdachte identificeren.”

In de nacht van 15 november werden twee jonge vrouwen het slachtoffer van een gewelddadige overval op het Ringfietspad. Ze werden van hun fiets gesleurd en beroofd van hun rugzak. Een medewerker van het wijkteam herkende aan de hand van de beschrijving twee mogelijke verdachten uit de omgeving van de Veldekens. “Onderzoek van de lokale recherche wees uit dat de verdachten inderdaad in aanmerkingen komen voor de feiten. Ze worden zelfs gelinkt aan een reeks van verschillende gewelddadige diefstallen”, klinkt het.

Het team kon tot slot het voorbije weekend ook een fietsendief op heterdaad betrappen aan Berchem-Station. “De man werd in de vroege ochtend gevat en bleek in het bezit van GHB. Daarmee schond de man zijn openstaande voorwaarden. De man werd gearresteerd en voorgeleid bij de onderzoeksrechter”, luidt het.

De politie onderstreept dat de successen het gevolg zijn van de goede samenwerking tussen de politionele diensten: wijkwerking, interventie en lokale recherche.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER