© W&F

Daan Smets(16) uit Hoevenen wint Junior Journalisten wedstrijd

De jaarlijkse Junior Journalist wedstrijd van het Davidsfonds zet jongeren aan creatief om te gaan met taal. Dit schooljaar werd ‘vriendschap’ als thema centraal gesteld.

Marc Wouters

Vriendschap is een inspirerend thema waarin jongere als oudere leerlingen over kunnen schrijven. Het daagt hen uit om straffe en creatieve teksten neer te pennen. Daan Smets uit Hoevenen nam als leerling van het Katholiek Onderwijscentrum Moretus in Ekeren samen met nog een vijftigtal andere leeftijdsgenoten uit dezelfde school, deel aan de Junior Journalisten wedstrijd. Zondagmorgen ontvingen de winnaars van de derde graad in het cultuurcentrum Hof De Bist hun prijs.

Daan Smets (16) volgt 5de Latijns-Wiskunde. De jongeman is niet alleen goed in taal, hij weet ook met cijfers om te springen en houdt van denk- en puzzelwedstrijden. In mei 2015 nam hij deel aan de Kangoeroewedstrijd Wallabie. Hij maakte toen slechts één foutje.

Dit jaar gaan de erevolle vermeldingen van de JJ wedstrijd naar Kristine Avdeeva (16), Eveline Decubber (16) en Loeka Van Aelst (16), allen leerlingen van Moretus. De prijsuitreiking werd voorafgegaan met een lezing door Christhophe Vekemans, auteur, dichter en performer.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER