Mexico kampt met 159 natuurbranden, ook stroomonderbrekingen tijdens hittegolf: “Temperaturen tot 48 graden”

© AFP

Mexico bestrijdt momenteel 159 natuurbranden door het hele land. Het land kampt met een hittegolf, de tweede dit jaar. Volgens de nationale weerdienst van Mexico kan het in zeker twaalf staten heter worden dan 45 graden, andere delen van het land kunnen temperaturen tegemoetzien van boven de 30 graden.

jvh
Bron: BELGA

Volgens het Mexicaanse agentschap voor bosbeheer Conafor hebben de bosbranden zich verspreid over een gebied van 75.474 hectare. Dertig branden woeden in beschermde natuurgebieden.

Door de hittegolf is ook de vraag naar stroom toegenomen, waardoor het elektriciteitsnet overbelast raakt. De nationale netbeheerder heeft donderdag voor de tweede keer in een week tijd de noodtoestand voor het stroomnet afgekondigd. Delen van het land kampen met droogte en stroomuitval, en sommige scholen zijn gesloten om de hitte. Mexico-stad en andere regio’s in het land hadden te kampen met stroomonderbrekingen.

De nationale watercommissie maakt gewag van temperaturen die kunnen oplopen tot “48 graden en meer” in sommige regio’s. Het niveau van het water in een aantal stuwmeren is gedaald. Delen van het land hebben ook te maken met droogte. In en rond de hoofdstad, een regio met zowat 20 miljoen inwoners, was de watertoevoer de afgelopen maanden verschillende keren onderbroken door een lagere hoeveelheid regen dan verwacht.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen