Deze zes camera's, met een prijs rond 1000 euro voor de 'body', zijn stilaan 'evergreens' aan het worden.
Volledig scherm
Deze zes camera's, met een prijs rond 1000 euro voor de 'body', zijn stilaan 'evergreens' aan het worden. © Tweakers

Deze uitstekende camera's koopt u voor minder dan 1000 euro

MultimediaCanon, Nikon, Olympus, Sony: alle camerafabrikanten leggen hun eigen accenten in de toestellen die ze in de winkel hebben staan. We verzamelden per merk de beste van het moment, in het prijsssegment van rond de 1.000 euro. En ontdekten dat ze allemaal zo hun punten hebben waarop ze uitblinken, maar ook waar ze tekortschieten.

26 reacties

  • Patrick Blondeel

    6 jaar geleden
    De Olympus heeft dezelfde sensor als de Lumix, hoe kan de kwaliteit dan minder zijn? Waarschijnlijk heeft de tester niet dezelfde instellingen gebruikt. Olympus heeft terug de eerste prijs gewonnen met een van de vele lenzen die beschikbaar zijn, toch eens verder kijken.
  • Peter Buyck

    6 jaar geleden
    Men vergeet dat er soms acties zijn met een extra set objectieven. Inderaad elk objectief is prijzig maar... levenslang bruikbaar. Deze van mijn analoge camera zijn nog altijd bruikbaar na 30 jaar dienst nu op de digitale. Laat staan dat de markt ineens weer aanslaat voor analoge camera's...
  • Gino Denil

    6 jaar geleden
    Er zijn geen slechte camera's meer. Er zijn alleen nog goede en slechte fotografen. Waarbij de slechte fotografen doorgaans niet weten wat een goede foto is.
  • Marijke Braeken

    6 jaar geleden
    Hela mannekes hieronder, wat zijt ge er mee als ge nog niet eens een deftige foto kunt maken. Mijn foto's van mijn Samsung zien er waarschijnlijk beter uit dan ulle brol van Canon Sigma of wat dan ook.
  • Theo Van Hoof

    6 jaar geleden
    Niet panikeren Marc Wouters. Ik heb al een FF Canon 5D mk II. De deftige lenzen heb ik er ook bij. Ik koop alleen nog merk lenzen. Al mijn oude Canon lenzen werken nog perfect samen met de 5D. Een Sigma 18-35 en een Sigma 400 20 jaar geleden elk > 800€ werken niet meer. Een niet werkende Canon wordt werkende gemaakt door Canon. Sigma zegt zich daar niet mee bezig te houden.