ANP XTRA
Volledig scherm
© ANP XTRA

Steeds meer Vlamingen plaatsen zonnepanelen, maar wie in stad woont hinkt achterop

WonenSteeds meer Vlamingen plaatsen zonnepanelen. Maar de toename van het aantal zonnepanelen blijft vooral een plattelandsfenomeen. Steden hinken wat achterop. Dat blijkt uit berekeningen van Vlaams parlementslid Andries Gryffroy (N-VA). Een voorbeeld: In de Limburgse gemeente Kinrooi is er vermogen van 532 kW per 1.000 inwoners. In Antwerpen ligt dat maar op 23 kW op 1.000 inwoners. 

56 reacties

  • Jef Lois

    6 jaar geleden
    Koen geboors dat Tommelein een leugenaar is is juist maar dat een omvormer maar 10 jaar mee gaat daar zit je mis mjjn buurman zijne hangt al bijna 20 jaar nog nooit iets aan gehad dus op dat vlak als je er niks van weet ook geen zever vertellen he man.
  • johan vandeweghe

    6 jaar geleden
    de slimste mensen wonen misschien in stad !!!!
  • Kenny Bellekens

    6 jaar geleden
    Ik ben aangesloten bij Lampiris. Deze geven zogezegd 100% groene stroom. Ik betaal hier deels meer aan elektriciteit dan andere maatschappijen. Langs de andere kant stimuleer ik hiermee dat zij extra windmolens kunnen plaatsen en blijven innoveren. Dus waarom zou ik dan nog zonnepanelen moeten leggen?
  • Koen Geboor-Groffy

    6 jaar geleden
    Tommelein is een oplichter met zijn prosumententaks. Je scheurt je broek maar na herhaaldelijke mails willen ze het nog steeds niet toegevenen blijven staalhard liegen. Bovendien gaat een omvormer maar 10 jaar mee (gemiddeld, volgens leveranciers), dus bereken je verlies maar. Beste is nog steeds fossiele brandstoffen!
  • Anoniem

    6 jaar geleden
    |@ Loukie Van Ypersele ,hebt je juist begrepen ,niet iedereen is gediend met zonne-panelen ,ik zelf zit in zelfde geval en verbruik ligt maar bij 2000 kwh,maar heb wel de allerlaatste generatie toestellen en dat bespaart meer uiteindelijk.