dinsdag 25 september 2018 - Sport
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

badminton

Kirsten Boonen naar Deense Odense

Kirsten Boonen (foto) trekt voor een maand naar het Deense Odense. “Omdat we niet tevreden zijn over de huidige gang van zaken binnen topsport Badminton Vlaanderen”, legt vader Patrick die keuze uit.

“Telkens Kirsten in het buitenland stage liep, kwam ze zowel speltechnisch, mentaal als conditioneel sterker terug, maar nadien nam dat af en van dat jo-jo-effect willen we af. Ze zal nu in Odense gaan trainen en intussen voeren we gesprekken met Badminton Vlaanderen of een samenwerking na Nieuwjaar nog haalbaar is”, aldus Patrick Boonen.

“Ik vertrek nu voor een maand naar Denemarken, waar ik eerder al drie keer stage liep”, reageert Kirsten.“Tijdens de Allerheiligenvakantie neem ik de draad thuis weer op, om nadien de lessen in te halen in mijn zesde jaar aan de topsportschool in Wilrijk. Tussenin staan ook nog de Finish Open en de Portugese Open op het programma en vlieg ik heen en weer naar Arras om er in de Franse competitie te spelen.”

Kirstens jongere zus Fae haalde op het Yonex Belgian Junior Master Circuit Zilver in Bocholt tweemaal de halve finales in U13 (dames enkel en in dubbel gemengd met Roel Pipeleers). Hun andere zus - Amber (U13) - is dan weer net terug van de Swedish Youth Cup. “Een onvergetelijke ervaring”, aldus Amber, die van het eerste reekshoofd verloor. (le)

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws