© rr

Fietstalent Mike Uytterhoeven (13) al voor vierde keer gehuldigd als kampioen

De gemeente en de sportraad huldigden gisteravond de Heistse sportkampioenen in cc Zwaneberg. Vijftien ploegen en eenenvijftig individuele sporters vielen die eer te beurt, onder wie Mike Uytterhoeven (13), Belgisch kampioen veldrijden bij de aspiranten.

kvro

Ondanks zijn jonge leeftijd was het voor Mike Uytterhoeven uit Itegem (Heist-op-den-Berg) al de vierde keer dat hij gehuldigd werd als sportkampioen. Drie jaar geleden pakte hij nog brons op het WK BMX in Nieuw-Zeeland. Vorig jaar in november kroonde hij zich opnieuw tot Belgisch kampioen in het veldrijden. In het mountainbiken werd hij vicekampioen. Mike zou zijn fiets dus niet kunnen missen.

Het aanstormend talent zit nu in een welverdiende rustperiode van drie weken. Daarna begint hij weer te trainen voor het nieuwe seizoen, zijn eerste als nieuweling. Dat doet hij zo’n drie tot vier keer per week. “Ik begon eerst met BMX’en en doe nu drie jaar aan veldrijden. Twee jaar geleden reed ik mijn eerst mountainbike-koersen en vorig jaar begon ik aan mijn eerste seizoen op de weg”, legt Mike uit. “Wat ik het liefste doe? Toch wel mountainbiken en veldrijden. Ik fiets liever offroad dan op de baan.”

Coachende vader

Mike fietst momenteel bij het Stageco Cycling Team. Binnen enkele jaren hoopt hij mee te draaien op het hoogste niveau, naar het voorbeeld van mannen als ­Mathieu Van der Poel, en Sven Nys in het verleden. Via zijn papa Bart, die zelf nog gekoerst heeft, kan Mike rekenen op de juiste steun en de nodige tips. “Hij is toch wel een soort coach of mentor voor mij. Zijn begeleiding vind ik heel belangrijk”, zegt Mike.

Het Heistse college van burgemeester en schepenen mocht gisteravond de bekers uitdelen. Heists komiek Steven Goegebeur praatte de avond aan elkaar. Van enkele gehuldigden werden filmpjes getoond, Danscentrum ­Movere zorgde voor een intermezzo. “Onze gemeente heeft zowel provinciale, nationale als wereldkampioenen. Ze schitteren in sporten van tennis tot atletiek en van voetbal tot gymnastiek. Daar zijn we natuurlijk heel trots op”, laat het gemeentelijke team Sport en Jeugd nog weten.