thinkstock
Volledig scherm
© thinkstock

Waarom het label 'eetrijp' op een avocado eigenlijk onzin is

Vanavond nog een rijpe avocado nodig? Dan beloven labels als "eetrijp" in de supermarkt dat we voor een kleine meerprijs een boterzacht exemplaar mee naar huis nemen.  Al valt dat in de praktijk wel eens tegen. De Nederlandse journalist Teun van de Keuken pleit er in de Volkskrant voor om die stickers af te schaffen. "Door de eetrijpsticker worden avocado's steeds minder eetrijp," schrijft hij. 

4 reacties

  • Nancy De Mol

    6 jaar geleden
    Waar ik een hekel aan heb is iedereen maar aan het fruit zit te voelen en knijpen in supermarkten. Ga naar een groente of fruitwinkel in je buurt.
  • chantal prez

    6 jaar geleden
    Heb hier een netje liggen waar er zes in zitten, zonder sticker.Zaterdag gekocht in de Aldi. Morgen guacamole.
  • chantal vanlaere

    6 jaar geleden
    Advocado koop je zonder er in te knijpen de meeste zijn zacht geknepen omdat mensen net weten hoe ze een rijp exemplaar kunnen kiezen, het dopje aan de bovenkant even op lichten, groen is onrijp, licht bruin is perfect, donker bruin rot , dus knijp ze niet rot maar doe zoals het hoort neem je tijd !
  • Bob De Visser

    6 jaar geleden
    Ben het er volledig mee eens , als het enigszins kan koop ik in de supermarkt geen ready to eat avocado's maar onrijpe , dan ben ik zeker dat die zonder deuken is. Rijpen van een avocado kan je zelf versnellen door ze op een warme plek te leggen , op die manier kan je , mits wat voorbereiding , steeds de perfecte avocado serveren.