© AP

Alweer pijnlijke stilte in Brits koningshuis: huwelijksjubileum van prins Harry en Meghan Markle genegeerd

Het was gisteren een heuglijke dag voor prins Harry en zijn vrouw Meghan Markle, want ze vierden hun huwelijksjubileum. Het koppel, dat intussen ook twee kindjes heeft, is zes jaar getrouwd. Maar niet iedereen vierde mee. Bij de familie van Harry, het Britse koningshuis, bleef het ijzig stil. Hoewel er bij andere royals wel erkenning komt bij een huwelijksjubileum, werd die gebeurtenis bij Harry en Meghan genegeerd.

vea
Bron: The Mirror, Daily Mail

Op 19 mei 2018, gisteren exact zes jaar geleden, gaf het koppel elkaar het jawoord. Op die dag leek er nog geen vuiltje aan de lucht tussen Harry en zijn koninklijke familie. Maar in zes jaar tijd is er heel wat gebeurd binnen de koninklijke familie.

Gisteren vierde het koppel hun zesde huwelijksjubileum, maar dat heeft haast niemand gemerkt. Er verscheen namelijk niets op de sociale media van het koppel, en ook op de kanalen van Buckingham Palace, Kensington Palace en andere Britse royals bleef het stil. Ook de verjaardag van hun zoontje Archie enkele weken geleden werd genegeerd door het koningshuis.

De band tussen prins Harry en de Britse koninklijke familie lijkt nog niet aan verzoening toe. Toen de prins vorige week zijn thuisland nog eens bezocht voor een Invictus Games-event, was er alweer geen ontmoeting tussen Harry en zijn vader koning Charles, die nog steeds tegen kanker vecht. Maar volgens een columniste en vertrouweling van koningin Camilla zou het zijn broer William zijn die een verzoening in de weg staat. “Het is vaak William die moeilijk doet, en het is William die zijn vader ervan weerhoudt om zich echt met Harry te verzoenen”, schrijft ze in The Telegraph.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER