Direct naar artikelinhoud
Voetbal

Vranjes komt weg met 5.000 euro boete en excuses

Anderlechtspeler Ognjen Vranjes.Beeld Photo News

Voor zijn Instagram-post krijgt Vranjes een boete van Anderlecht opgelegd. Die zou rond 5.000 euro bedragen. De Bosniër bood ook excuses aan tegenover de Anderlecht-fans.

Ognjen Vranjes werd gisteravond op het matje geroepen bij Michael Verschueren en Luc Devroe. Donderdag al distantieerde de Bosnische bond zich, waarbij werd verwezen naar een tattoo op Vranjes' arm met de afbeelding van de fascistische Balkan-leider Momcilo Dujic.

Over dit laatste zei Hein Vanhaezebrouck: "Ik begrijp waarom mensen over die tatoeage van Vranjes bezig zijn, maar die staat daar al jaren. Nu voert iedereen ineens een onderzoek naar alles wat er op zijn lichaam staat en, geloof me, dat staat vol. Ik volg niet alles en ken die man niet, maar als het effectief klopt, moeten we daar zeker een opmerking over maken."

‘Ik heb Michael Verschueren en Luc Devroe mijn excuses aangeboden en dat wil ik nu ook bij jullie, de supporters, doen’
Ognjen Vranjes

In de Bosnische media reageerde Vranjes op het communiqué van de federatie. "Is het zo belangrijk wat ik op mijn arm draag? De bond interesseert zich niet voor mijn prestaties of voor wat ik de nationale ploeg kan bijbrengen."

Op de website van Anderlecht klonk Vranjes alvast 'officiëler'. "Ik besef dat ik een fout gemaakt heb en aanvaard de boete. Ik heb Michael Verschueren en Luc Devroe mijn excuses aangeboden en dat wil ik nu ook bij jullie, de supporters, doen."

Lees ook: Screening voor nieuwe Anderlechtspelers? Vranjes en andere beschadigde goederen uit de snelverkoop laat je best liggen