© AP

“Heel moeilijk, om niet te zeggen onmogelijk”: Bayern München lijkt toptransfer van Leverkusen-coach Xabi Alonso te mogen vergeten

Xabi Alonso is bezig aan een waanzinnig seizoen met Bayer Leverkusen en dat is ook de absolute topclubs niet ontgaan. Liverpool, Bayern en zelfs Real Madrid: allemaal trokken ze al in bepaalde mate aan de mouw van de 42-jarige Spanjaard. Een overstap naar de Rekordmeister lijkt het alleszins niet te zullen worden.

Marnix Taes
Bron: Duitse media

“Je moet niet vergeten dat hij nu een club traint die op het punt staat om Duits kampioen te worden”, vertelt erevoorzitter van Bayern Uli Hoeness. “Hij heeft veel te danken aan de club en zij ook aan hem. Ik zou me goed kunnen voorstellen dat hij, zoals ik hem heb leren kennen, eerder geneigd is om daar verder te gaan, omdat hij het niet achter zich wil laten.”

Uli Hoeness was dertig jaar voorzitter van Bayern© Bongarts/Getty Images

Dat de Spanjaard ondanks de buitenlandse interesse gewoon bij Leverkusen blijft, is perfect mogelijk. Alonso heeft nog een contract tot 2026 bij Leverkusen, de verrassende leider in de Bundesliga die dit seizoen nog geen wedstrijd verloor en nu al tien punten voorsprong heeft op recordkampioen Bayern. Leverkusen zit bovendien nog in de kwartfinales van de Europa League en kan zelfs nog de dubbel pakken. Daarin is het Engelse West Ham de tegenstander.

De weg naar de Champions League ligt dus open, wat een verlengd verblijf alleen maar veiliger stelt. Hoeness, dertig jaar lang Bayern-voorzitter van 1979 tot 2009, had de kansen van Bayern om Alonso binnen te lijven hoger ingeschat, mocht de Spanjaard “al twee of drie jaar succes gehad hebben”. “We zullen zien of hij dit jaar slaagt, maar het zal heel moeilijk worden, om niet te zeggen onmogelijk.” Waarna de Duitse pers vrijdag schrijft dat Alonso volgend jaar ook nog in dienst zal zijn bij Leverkusen.

Momenteel staat Thomas Tuchel nog aan het roer bij Bayern, maar op het einde van het seizoen scheiden de wegen van beide partijen. Door de niet-transfer van Alonso worden de namen van Brighton-coach Roberto de Zerbi en Ralf Rangnick, Oostenrijks bondscoach en ex-trainer van anchester United, nadrukkelijker genoemd.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer