© Google Street View

Politiepatrouille betrapt koppel Roemeense winkeldieven op heterdaad

De onderzoeksrechter in Mechelen heeft dinsdag een man en een vrouw van respectievelijk 48 en 50 jaar oud aangehouden omdat ze worden verdacht van een hele reeks winkeldiefstallen. Ze werden op heterdaad betrapt aan de Aldi in de Nekkerspoelstraat.

dvd

Afgelopen maandag trok een aftandse auto met Roemeense nummerplaten de aandacht van een patrouille van de politiezone Mechelen-Willebroek. Omdat de auto in zo’n slechte staat was, beslisten de inspecteurs rechtsomkeer te maken om de auto te kunnen controleren. Wat later zag de ploeg de bestuurder zijn auto parkeren in de Nekkerpoelstraat.

De twee inzittenden gingen de Aldi binnen en kwamen al snel terug buiten om hun koopwaar in de auto te leggen. “Koopwaar die ze echter vanonder hun kledij haalden”, zegt Liselotte Claessens van het parket Antwerpen, afdeling Mechelen.

Het koppel, een 48-jarige vrouw en de 50-jarige man met allebei de Roemeense nationaliteit, werd onderschept. “In hun auto werd een grote hoeveelheid etenswaren en cosmeticaproducten aangetroffen waarvoor ze geen aankoopbewijs konden voorleggen”, aldus Claessens. “Het waren allemaal producten afkomstig van dezelfde keten, maar gelegen op verschillende locaties in onze regio. Onderzoek van de ANPR-camerabeelden bevestigt die vaststellingen.”

Het duo is volgens het parket gekend voor eerder gepleegde feiten. De auto en de goederen werden in beslag genomen. Het parket besliste om de twee voor te leiden voor de onderzoeksrechter, die dinsdag besliste dat ze worden aangehouden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER