Thinkstock
Volledig scherm
© Thinkstock

Nieuw decreet wil recht op vakantie voor iedere Vlaming garanderen

Iedere Vlaming moet het recht hebben om op vakantie te gaan. Een voorstel van decreet van de meerderheidspartijen dat vandaag is goedgekeurd in het Vlaams Parlement wil daar een mouw aan passen. Alleen oppositiepartij sp.a onthield zich bij de stemming.

44 reacties

  • Nancy Benthein

    6 jaar geleden
    Wij werken allebei heel hard maar hebben met drie kinderen en alle kosten geen geld meer over om op vakantie te gaan, dus hopelijk zullen wij er recht op hebben want je hebt dat idd eens nodig
  • Lydia Achtergael

    6 jaar geleden
    Help, ik heb geen goesting om op vakantie te gaan en ik meen het.
  • Freddy Clauw

    6 jaar geleden
    Zeveraars , dat ze eerst daklozen helpen en armoede oplossen onder eigen volk !
  • Gustaaf Tielemans

    6 jaar geleden
    De putten zullen nooit gedicht raken.
  • jan van dessel

    6 jaar geleden
    Niet iedereen wil met vakantie gaan ,ook al kan hij zich dit financieel gemakkelijk veroorloven, en geniet liever van rust in zijn tuin zonder stress op vliegveld of snelweg, Als ze geen akkoord kunnen bereiken over echte problemen, begint men over zulke bijkomstigheden maar akkoorden te sluiten.
  1. Engie plant investering van 4 miljard euro, maar wil geen verlenging van kerncentrales met twintig jaar: “We hebben al genoeg werk”

    Engie plant investe­ring van 4 miljard euro, maar wil geen verlenging van kerncentra­les met twintig jaar: “We hebben al genoeg werk”

    De energiegroep Engie is van plan tot vier miljard euro te investeren in ons land tegen 2030. Dat heeft de nieuwe CEO van Engie België, Vincent Verbeke, vandaag bekendgemaakt. Zo pakt de Belgische marktleider uit met een nieuwe strategie, genaamd Energize2030, voor de komende jaren. Engie wil meer elektriciteit opwekken via hernieuwbare energie, investeren in flexibele capaciteit en een voorloper zijn in de verandering naar groene waterstofenergie. Maar er is momenteel niet veel enthousiasme over een eventuele levensduurverlenging van kerncentrales Doel 4 en Tihange 3 met twintig jaar in plaats van tien jaar.
  2. Ontslag gekregen of genomen: op welke werkloosheidsuitkering kan je dan rekenen?
    Jobat

    Ontslag gekregen of genomen: op welke werkloos­heids­uit­ke­ring kan je dan rekenen?

    Er komen heel wat formaliteiten bij kijken als je werkgever je ‘laat gaan’. Eén van de belangrijkste, waarvoor je ook zelf de nodige stappen dient te ondernemen, is de werkloosheidsuitkering. Terwijl je zoekt naar een nieuwe job – intensief én tijdrovend – zorgt deze vergoeding ervoor dat je niet zonder een inkomen komt te zitten. Maar wanneer heb je er recht op als bediende, en hoeveel bedraagt die uitkering? Jobat.be zoekt het uit.