© Jan Rosschaert

Verkiezingsaffiches in brand gestoken aan woninggevel van lokale Vooruit-schepen

Zondagmorgen rond 6.30 uur werden verkiezingsaffiches aan de zijgevel van de woning van Vooruit-schepen Jan Rosschaert in het Oost-Vlaamse Hamme in brand gestoken. Een passerende thuisverpleegster merkte de brand tijdig op en kon de bewoners wekken, zodat een woningbrand vermeden werd.

Aan de zijgevel van de woning van schepen Rosschaert in de Hospitaalstraat in Hamme hangen affiches voor zijn partijgenoten van Lotte De Blende en Joris Vandenbroucke. Zij komen beide op voor de Kamer bij de verkiezingen van 9 juni. Die affiches werden zondagmorgen erg vroeg in brand gestoken, vertelt een aangeslagen Rosschaert.

“Mijn echtgenote Katrien en ikzelf werden gewekt, omdat even na 6.30 uur onophoudelijk werd aangebeld. Thuisverpleegster Clio Moens had tijdens haar ochtendronde de brand aan onze zijgevel opgemerkt. Gelukkig kon zij ons wakker maken, want de houten bekleding van de dakgoot boven de brandende affiches gloeide al.”

Rosschaert verwittigde onmiddellijk de brandweer, waarna hij zelf het vuur probeerde te doven. “Ik slaagde er zelf in om de brandhaard te blussen. Op de zolder hing al een indringende rookgeur. De brandweer controleerde met een infraroodcamera mogelijke smeulplaatsen, maar het onheil was opgelost.”

De politie kwam ter plaatse en stelde een onderzoek in.© ypw

De schepen en zijn echtgenote waren sterk aangegrepen door de brandstichting. “Zoiets gebeurt wel eens bij een losstaand bord in een weide of voortuin, maar deze affiches hingen tegen onze gevel. Dan spreken we over brandstichting aan een woning bij nacht. Ik kan mij niet voorstellen dat dit rechtstreeks tegen mijn persoon is gericht, want ik ervaar met niemand problemen.”

De politie voert een onderzoek naar onbekenden.

© ypw

(jvdv, ies)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER