Verdwenen zebra week na opmerkelijke ontsnapping eindelijk gevangen

© Storyful via Reuters

Een zebra die eind april ontsnapt was uit een voertuig op een snelweg in de Amerikaanse staat Washington, is na bijna een week eindelijk weer gevangen. Dat melden de lokale hulpdiensten.

gjs

Een transport met vier zebra’s aan boord was op 28 april onderweg van Winlock, in de staat Washington, naar Anaconda, in de staat Montana, toen de bestuurder langs de snelweg stopte om een probleem met zijn aanhangwagen op te lossen. Toen zij alles nog eens nakeek, gingen de vier dieren er bliksemsnel vandoor.

Drie van de vier werden in de eerstvolgende uren weer gevangen en konden hun reis aan boord van het transport verderzetten, maar de vierde zebra - die Shug als naam kreeg - trok de wildernis en hield zich daar dagenlang verscholen. Af en toe werd het dier gespot door bewoners en wandelaars, maar pogingen om het te vangen draaiden telkens op niets uit. Intussen maakten veel mensen op het internet zich vrolijk om de situatie, met tal van memes en grapjes die de ronde deden.

(lees verder onder de tweets)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Vrijdagavond (lokale tijd) besloot de lokale reddingsdienst voor dieren met behulp van vrijwilligers om het dier te vangen. Dat lukte na enkele uren, en zo kon het dier na zes dagen weer in veiligheid gebracht worden. Het dier stelde het goed, klinkt het, en zal nu de drie andere zebra’s vervoegen in Montana.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen