Lijsttrekker Michiel Tisson en zijn team van PRO-Mortsel bereiden zich voor op de gemeenteraadsverkiezingen.© RR

PRO-Mortsel maakt lijsttrekker en zijn programma voor de gemeenteraadsverkiezingen bekend

Mortsel -

De lokale partij PRO-Mortsel heeft zijn campagne richting de gemeenteraadsverkiezingen op gang getrokken. Het deed dit door raadslid Michiel Tisson aan te stellen als lijsttrekker.

Na zich tijdens de huidige legislatuur af te scheuren van Mortsel Leeft! telt PRO-Mortsel met Michiel Tisson en Eddy Cloostermans momenteel twee zetels in de gemeenteraad. Beiden zijn nu aangesteld als respectievelijk lijsttrekker en lijstduwer.

Michiel Tisson zetelt nu al in de gemeenteraad.© RR

“Wij zijn een gedreven en dynamische ploeg. Mortsel zit op een keerpunt waarbij wij sterk geloven dat het tijd wordt voor een nieuw beleid. Wij zien ons als het alternatief voor wie niet meer gelooft in de traditionele, nationale, partijen”, zegt Michiel Tisson die zich naar voor schuift als kandidaat-burgemeester.

Tijdens de vorige jaarmarkt in Mortsel-dorp heeft de partij onder het motto Jij telt mee 104 ideeën verzameld van inwoners. Op basis van deze voorstellen en opmerkingen werd het programma opgesteld.

“Wij willen een transparant Mortsel met een bestuur dat dicht tegen de mensen staat en dat samen met hen de prioriteiten legt voor de toekomst. Ook willen we een inclusief Mortsel waar er aandacht is voor alle inwoners ongeacht geslacht, beroep, leeftijdsgroep of de wijze waarop ze zich voortbewegen. De derde peiler is een leefbaarder Mortsel waar het aangenaam vertoeven is met meer plaats voor groene ruimtes en minder diefstallen, vooral dan fietsdiefstallen.”

De drie hoofdpunten heeft PRO-Mortsel onderverdeeld in verschillende werkpunten zoals een halt aan hoogbouwprojecten, meer vuilnisbakken en het snel opmaken van een inventaris voor op te knappen voetpaden.

De partij zegt veel ideeën te hebben om Mortsel te verbeteren.© RR

“Wij hebben nog tal van ideeën die met kleine middelen verschillen kunnen maken, zoals een leegstaand pand op de Statielei inrichten als bewaakte fietsenparking met een geïntegreerd fietspunt dat kan instaan voor het onderhoud van de fietsen. Of wanneer het stadhuis ooit afgeraakt, de Mortsels Heemkundig Museum in het MASke onderbrengen zodat delen van het archief tentoongesteld wordt. Wij willen meedenken aan projecten die Mortsel opnieuw de moeite maken om te bezoeken.” (fisp )

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Mortsel