Dol slot bezorgt Lierse de zege tegen Union

Lierse heeft zaterdagavond in extremis met 2-1 gewonnen van Union. De bezoekers kwamen in de eerste helft op voorsprong via Vercauteren. De Pallieters bleven doorzetten en werden daarvoor tegen het einde van de wedstrijd beloond via treffers van Joachim en Elgabas.

kugu

Lierse wou tegen Union zichtbaar een eerste competitiezege najagen en nam een meer dan bevredigende start. De Pallieters waren dominant in het eerste kwartier, maar Saussez wist raad met een goed schot van Allach en Yagan schoot de rebound onbesuisd over. Nadien zorgde Yagan wel voor het fijnere werk door een vrijschop richting bovenhoek te jaren, maar opnieuw had Saussez het laatstewoord. Bij de eerste echte kans aan de overzijde was het wel meteen raak. Ex-Lierenaar Julien Vercauteren torende boven iedereen uit op een voorzet en knikte via de binnenkant van de paal in doel. Lierse kroop langzaam terug recht, maar geraakte nog amper aan kansen. De Pallieters alweer in nauwe schoentjes dus.

Lierse moest na rust vol aan de bak, maar kon niet verbloemen dat de penibele situatie stilaan ferm begon te wegen. De Pallieters kwamen amper nog tot kansen en waren te onzorgvuldig om Union te verontrusten. Het bleef zelfs 25 minuten op een eerste noemenswaardige doelpoging, een schotje van de ingevallen Bougrine. Omdat ook Union de ruimte maar niet efficiënt wist te benutten, bleef de spanning wel bewaard. Veel viel er niet te beleven, tot vijf minuten van het einde toch nog de gelijkmaker viel. Elgabas zette zich door op doelman Saussez, Joachim kopte de verdwaalde bal netjes binnen. In blessuretijd zorgde Elgabas zelfs nog voorde zo begeerde eerste overwinning.

Eindstand. LIERSE 2-1 UNION