© rr

Tine Deckers wordt tweede in Ironman Italië

Tine Deckers is zaterdag tweede geworden in de eerste editie van de Ironman van Italië. In Cervia legde de Leuvense de 3,8 km zwemmen, 180 km fietsen en 42,195 km lopen af in 9u13:35. Daarmee was ze iets minder dan zeven minuten trager dan de Britse winnares Lucy Gossage, die haar achtste Ironman-titel pakte in 9u06:39. De Italiaanse Marta Bernardi (9u20:04) werd derde.

De 39-jarige Deckers, ruim een maand geleden de sterkste in de EmbrunMan-triatlon in de Franse Alpen, kwam als tweede uit het water. Na 40 km fietsen had ze de koppositie in handen. Bij km 140 nam Gossage opnieuw de leiding over, Deckers zou de Britse niet meer terugzien.

"Als atleet doe je natuurlijk altijd mee om te winnen. En misschien had de wedstrijd er anders uitgezien als ik niet zo vroeg was weggereden. Maar ik ben content met die tweede plaats", zei Deckers na afloop. "Voor de wedstrijd zou ik getekend hebben voor dit resultaat. Mijn voorbereiding was immers niet ideaal. Na de EmbrunMan heb ik vakantie genomen en toen ik terug begon te trainen, ben ik de laatste dag ziek geworden. Sinusitis en dus niets ergs, maar het verstoort toch je opbouw naar de wedstrijd. Toch heb ik echt sterk gezwommen, dus ik mag niet te veel klagen. Ik denk dat ik de wedstrijd heb verloren op het einde van het fietsen. Daar heb ik te veel minuten laten liggen. Ik ben wellicht iets te voortvarend vertrokken en dat moest ik in de laatste 50 kilometer bekopen. Ik zag mijn wattage helemaal wegzakken."

"Ik heb een mooi aantal punten binnen voor Ironman Hawaï 2018. Ik doe in het kader van die puntenjacht in december nog mee aan de Ironman van Argentinië. Ik wil in 2018 absoluut in topvorm meedoen aan Hawaï en dat kan alleen als ik de kwalificatie dit najaar en de komende winter al kan afdwingen. Ik ben dus al goed begonnen", besloot Deckers.

Bij de mannen zegevierde de Duitser Andreas Dreitz in 8u03:27, voor de Deen Jens Petersen-Bach (8u12:57) en de Kroaat Andrej Vistica (8u17:47).

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer