Direct naar artikelinhoud
tv-tips

Batman met Superman op de vuist (en vier andere tv-tips voor vanavond)

Een still uit Batman v Superman: Dawn of Justice met Ben Affleck als Batman (L) en Henry Cavill als Superman (R).Beeld AP

Aan filmplezier geen gebrek vanavond. Iconische superhelden die met elkaar op de vuist gaan, de wereld die ten onder gaat of een meesterwerk van Alfred Hitchcock. Zaterdagavond is filmavond en kiezen is verliezen.

Batman v Superman: Dawn of Justice

Vier zendt vanavond de Belgische tv-première uit van Batman v Superman: Dawn of Justice. De titel laat weinig tot de verbeelding over, in deze actiefilm gaan twee van werelds meest iconische superhelden met elkaar op de vuist. Wonderwoman duikt hier en daar op in de film, maar ook bij haar is het raden naar wat ze wilt. Kunnen de verdedigers van de planeet op tijd hun krachten bundelen om een onverwachtse vijand te stoppen?

Om 20.25 uur op Vier.

Los Flamencos

Los Flamencos is een Vlaamse komedie met onder andere Sien Eggers, Koen De Bouw en Herwig Ilegems. De film vertelt het verhaal van drie gepensioneerde broers, in hun jonge jaren de schrik van de kempen, die het financieel niet al te breed meer hebben en beslissen om nog een laatste slag te slaan. Leider Raoul besluit om de kluis van een bank open te breken, en dat via een begrafenisonderneming. Ook Philippe Geubels speelt een kleine bijrol.

Om 21.45 uur op VTM.

Alleen Elvis blijft bestaan

Op zijn talkshow ontvangt Thomas Vanderveken mensen uit verschillende maatschappelijke domeinen om te praten over wat hen boeit en passioneert. Vandaag: barones en voormalig journaliste Mia Doornaert, die eerder dit jaar door een controversiële benoeming ging tot voorzitter van het Vlaams Fonds voor de Letteren. Doornaert brengt negen beeldfragmenten mee die haar raken.

Om 22.20 uur op Canvas.

The World’s End

Na Shaun of the Dead en Hot Fuzz sluit regisseur Edgar Wright zijn Cornetto-trilogie af in schoonheid met de Britse actiekomedie The World’s End. Vijf jeugdvrienden keren na twintig jaar terug naar hun thuisstad zodat ze een legendarische kroegentocht uit hun jeugd kunnen herhalen. Maar hun tocht door het verleden verandert al snel in een gevecht voor de mensheid. Een film met Simon Pegg, Nick Frost en Martin Freeman.

Om 23.00 uur op Q2.

Rear Window

Deze thriller uit 1954 van grootmeester Alfred Hitchcock blijft tot op vandaag een meesterwerk dankzij een intelligent scenario en een spitsvondig vertelperspectief. De film gaat over fotograaf Jeffries die, door een gebroken been, zijn appartement in New York niet uit kan. Hij begint zijn buren te observeren en krijgt na verloop van tijd een vermoeden dat zijn buurman zijn vrouw heeft vermoord.

Om 23.50 uur op Canvas