© RR

Vier winnaars van Turnhoutse Milieuprijs in één klap

De Turnhoutse Milieuprijs is voor het eerst uitgereikt aan vier projecten, van MOOOV, Natuurpunt, Campina Energie en de Turnhoutse Compostmeesters.

Wouter Adriaensen

De Milieuprijs wordt sinds al bijna twintig jaar uitgereikt door Stad Turnhout en door de stedelijke milieuadviesraad. Zij stellen de vier projecten die bijdragen aan een duurzamere stad kort voor.

Campina Energie produceert sinds 2017 lokaal eigen hernieuwbare energie. Deze Kempense coöperatie brengt burgers samen om te investeren in hernieuwbare energie en energiebesparing.”

MOOOV draait jaarlijks niet enkel een film in het kader van duurzaamheid, maar zet de theorie ook om in de praktijk met de keuze van waar ze hun materiaal aankopen en de voortdurende verbetering van de herbruikbaarheid of recyclagemogelijkheid van hun producten.”

Natuurpunt werkt intensief samen met OKAN, Basiseducatie en het Heilig Graf rond natuureducatie. Jongeren en nieuwkomers leren samen werken, samen praten en het belang van samen groener maken.”

“De Turnhoutse compostmeesters proberen alle inwoners ervan te overtuigen dat thuiscomposteren gemakkelijk en nuttig is. Ze geven demo’s over composteren en staan inwoners steeds bij met raad en daad bij al hun vragen over composteren.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER