Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Zelfstandige supermarkten zien winst dalen door stijgende concurrentie

De nettowinst van de zelfstandige supermarkten in Vlaanderen is in 2017 met 19 procent gezakt. Ondernemersorganisatie Unizo vreest dat de komst van honderden nieuwe winkels en de prijzenslag de marges nog meer zullen aantasten, berichten De Standaard en Het Nieuwsblad vandaag.

12 reacties

  • Stefan Vantstraat

    5 jaar geleden
    Nee Guido, die 30.000 euro is BRUTO winst. Daar moet de handelaar zijn eigen loon van betalen. Na belastingen schiet daar ongeveer de helft van over. Kortom... die mensen hebben een netto loon van iets hoger dan 1000 euro per maand. (Zonder vakantiegeld of 13de maand) Geen vetpot dus!
  • Hugo Van Haevre

    5 jaar geleden
    Eigenaardig hoe komt het dat in d ons omringende landen de supermarkten, gemiddeld 15 % goedkoper zijn als hier, en die klagen toch niet
  • rik lagrou

    5 jaar geleden
    men kan niet overleven ,Bakkerij die ambacht Maken te weinig reclame En klanten moet goedkoper Zonder boter dan Maar dat zijn zelfde producten niet meer Klant weet het verschil niet tussen olie of boterkoek zonder boter ??
  • Gerard Braeckmans

    5 jaar geleden
    Tja, ze willen allemaal het monopolie, zonder concurrenten.
  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    Zelfs de echte slagerij of bakkerij is al lang niet meer ambachtelijk. En krijgen veel van hun grondstoffen en een deel van hun producten industrieel voorbewerkt of al klaar gemaakt. Probeer maar eens een bakker te vinden die nog echte boter gebruikt in zijn koffiekoeken. Of een slager die zijn eigen charcuterie bereidt. Die worden heel zeldzaam.